31 december 2009

Brillen en zo…Al m'n brillen op 1 foto, van boven naar beneden m'n Henry Jullien 'nette' bril, de Ray-Ban zonnebril met fotochrome glazen, de Adidas Evil Eye fietsbril met 'clip-in' glazen op sterkte en onderaan de Alpina Colambo Air skibril.

Het is aan de kromming van de monturen goed te zien dat de eerste drie brillen in toenemende mate beschutting bieden tegen wind en kou. Dat gaat namelijk beter naarmate de brillen dichter tegen het gezicht zitten door de kromming ervan te volgen.Als het zo koud is dat de Adidas te prefereren is boven de Ray-Ban, is een hoofdband meestal wel zo prettig.
 Als de skibril moet worden gedragen is het niet zinvol om de Adidas daaronder te dragen: alles bijeen teveel brillenglazen!De skibril kan het beste worden gecombineerd met de Ray-Ban. Dan is het ook prettig om zowel de hoofdband als de bivakmuts te dragen.

2 opmerkingen:

Mick zei

Zodra ik m'n North 'Perfo B' binnen heb zal ik m'n kop ook niet langer onder 't zand houden OK?

Wijnandt zei

'k Ben benieuwd naar jouw experimenten en ervaringen. Gezichts/hoofdbescherming tegen winterse omstandigheden is een tamelijk onderontwikkeld gebied in fietsland. Sommige velomobielfabrikanten besteden daaraan in het geheel geen aandacht!
't Hoofd onder het zand houden is nergens voor nodig. Gezichtsverlies zullen we immers niet lijden met ons geknutsel en geëxperimenteer.
Hopelijk stimuleren we anderen om met minstens zulke goede ideeën te komen, of onze ideeën zijn zo bruikbaar dat anderen die graag zullen navolgen.
Heel leuk vind ik bijv.het 'instant'-succes van het Eduard Botterscherm, en ook de voortgaande ontwikkeling ervan door Wim Schermer.