01 december 2009

November op de roei3wieler

Gisteren was het de laatste novemberdag en ook een van de mooiste om te fietsen: heel rustig weer met weinig wind en 'n waterig zonnetje. Het was een verademing na al die natte en donkere dagen met soms harde wind!

'k Kon m'n fietskm's voor november over de 300 km-grens heen tillen zodat de eindstand 308 km is. Allemaal afgelegd op de roei3wieler, die momenteel op 1538 km staat.
Nu op naar de 6000 km. Dat moet wel lukken want de totaalstand dit jaar is nu 5761 km, dus nog 240 km te gaan. Dat zou dan iets meer zijn dan de jaarkilometrages van de afgelopen 3 jaren.

'k Moet om de haverklap met de tuinslang en autoborstel over de trike heen, want de plattelandswegen zijn verre van schoon. Gelukkig zitten roeifietsen zo in elkaar dat het klein onderhoud heel gemakkelijk is.

Aan de zonnestroom produktie deze maand is te zien dat november heel donker was: 'n paar dagen met 0,5-0,6 kWh opbrengst en meestal 1-2 kWh/dag. De donkere dagen voor Kerst worden hiermee treffend geïllustreerd. Het eenvoudige grafiekje van de gecumuleerde opbrengst vanaf 15 mei dit jaar brengt het "kruipen" naar de ca. 2400 kWh goed in beeld.

Nu even iets heel anders, 't snoepje van de maand:
William R. Catton, Jr., The Problem of Denial. Warm aanbevolen, evenals zijn boek uit 1980, Overshoot (nog steeds te koop bij Amazon.de).

3 opmerkingen:

Mick zei

Ik lees op uw nieuwe blogsite dat u inmiddels de Thys 209 tot de uwe mag rekenen!
Natuurlijk zouden uw lezers -waaronder ondergetekende- graag een ervaringsverslag lezen, over de mogelijke verschillen met de 222 revolver...
Want ik begrijp dat de fiets uit de proeffase is maar heb er jammer genoeg nog niets over kunnen lezen op Rowingbike.com.
Mvg Mick

Wijnandt zei

Hoi Mick, leuk dat je de moeite neemt om te reageren op dat voorschotje wat ik heb genomen!
'k Heb nu nog m'n 6 jaar oude 222, ooit begonnen als 'n CVT, later door Derk Thijs omgebouwd naar Revolver.
Maar omdat ik 't plaatje op m'n weblog zelf heb moeten aanpassen (omdat ik de standaardmogelijkheden van de template lelijk vond), en het niet zo lang zal duren voordat m'n 222 het veld moet ruimen voor de 209 (1-2 maanden), heb ik maar alvast de nieuwe situatie beschreven. Dat scheelt me weer het nodige gepriegel met Photoshop als de nieuwe roets er is.

Mick zei

Ik begrijp het.Zelf heb ik die 'introduktie' al 2 keer aangevuld maar ahum, ik vind dan ook niet zogauw iets lelijk...!
Hoop snel weer op 't ijs te kunnen met de FAW!