02 maart 2011

Goed nieuws en 'n duffe fietssite

Eerst het goede nieuws :-)
Zojuist heb ik een extra mooie fles witte wijn uit m'n wijnvoorraadje gepakt om 'm vanavond te serveren bij de warme avondmaaltijd. Er is voldoende reden voor: vanochtend kon m'n uroloog in het St. Lucas ziekenhuis in Winschoten constateren dat zowel bloedonderzoek als echoscopie uitwijzen dat de hormoonkuur al 7½ jaar lang m'n uitgezaaide prostaatkanker effectief remt. Dit is bij slechts een gelukkige minderheid, ca. 20%, van de prostaatkankerpatiënten het geval.
'k Heb dus geen reden tot klagen :-)

'n Duffe fietssite: Fietsen.123.nl
De nieuwtjes op Fietsen.123.nl zijn handig om kennis van te nemen, maar verder heb ik er vooral slechte ervaringen mee. Al weer lang geleden is om onduidelijke redenen een reactie van mij geweigerd, en vorige week was het weer zo ver. Op 24 februari verscheen op Fietsen.123.nl het item "Gezocht: dé oplossing voor zadelpijn. Heeft u hem? Laat het ons weten!" 'k Ben de beroerdste niet en soms ben ik ook hulpvaardig, dus stuurde ik een reactie op die bestond uit een link naar een van m'n blogpostings en een summiere toelichting.

Nadat mijn reactie nog steeds niet maar andere reacties wel waren verschenen -merendeels van het soort waar je als 'n ernstig geval van zadelpijnlijder niks aan hebt- vroeg ik de redacteur van Fietsen.123.nl hoe dat nu zat.
De redacteur wist mij op 28 februari niet veel meer te vertellen dat hij "helaas niet meer kon zien welke reacties verwijderd zijn, maar het beleid is om berichten met een commercieel karakter niet te plaatsen. Voor zover ik kan aannemen is dat het geval geweest.Zo niet, dan hoor ik het graag. Uiteraard zijn we blij met reacties en zijn deze welkom."

'k Heb 'm gisteren (1 maart) geantwoord dat "helaas raakt uw veronderstelling kant noch wal. M'n reactie was namelijk een verwijzing naar een specifieke posting op m'n weblog. 'k Val in deze posting met de deur in huis voor wat betreft het onderwerp 'zadelpijn', en hoe men daarin een commercieel karakter heeft kunnen ontwaren is mij een groot raadsel. Op mijn beurt veronderstel ik dat degene die m'n reactie heeft gecensureerd lijdt aan het NIH-syndroom: 'wij kennen dat niet, dus is het niks.' Jammer! Op deze wijze onthoudt u de fietsliefhebbers met zadelpijn [......] een betekenisvolle mogelijkheid om het levensgrote zadelpijnprobleem de wereld uit te helpen!"

Verder niks meer vernomen: inderdaad een duffe fietssite...

[  Aanvulling om 16:30h. 'k Liet de redactie van Fietsen.123.nl natuurlijk weten dat ik op m'n weblog m'n ervaringen heb beschreven. Per kerende post 8-) kreeg ik het volgende antwoord:
"[……] ik ben van mening dat het inderdaad voor andere lezers op geen constructieve wijze bijdraagt om het zadelpijnprobleem op te lossen.
Begrijp me niet verkeerd, het is een leuk artikel, maar als reactie op het verzoek tot oplossingen voor het zadelpijnprobleem vind ik het meer een uitgebreide review/persoonlijke ervaring van de CF-Bike RANZ Cruz waarin niet zozeer het zadelpijnprobleem centraal staat. Ik hoop daarom dat u ons standpunt kunt begrijpen.
Verder, met name wanneer berichten een externe link bevatten worden deze namelijk extra kritisch bekeken (vaak is het mensen namelijk te doen om hun eigen blog of site te promoten op een grote site zoals fietsen.123.nl).
Ik wil u wel graag en van harte uitnodigen een constructieve reactie te plaatsen of een nieuw interessant blogbericht op uw site te schrijven waarin volgens u de oplossing voor zadelpijn aangedragen wordt. [……]"

Tsja… Natuurlijk heb ik geen enkel begrip voor bovenstaand standpunt c.q. mededelingen die werkelijk nergens op slaan :-(
En ja, ik heb een niet nieuw maar wel interessant blogbericht waarin ik  m'n succesvolle poging beschrijf om de helse zadelpijn te bestrijden die ik op m'n mountainbike mocht ervaren in 2005 :-))  ]

3 opmerkingen:

Teun Geeroms zei

Weer iemand die denkt dat een ligfietser geen fietser is... Inderdaad jammer, maar dan vooral voor deze persoon, met zo'n houding loop je veel leuke dingen mis in het leven! (zeg ik met 27 jaar ervaring ;-) )

Wijnandt zei

Je kunt je natuurlijk afvragen of zo'n 'kleinkariert' persoon wel geschikt is voor deze functie als redacteur. Mijn antwoord is: "Nee."

Niet alleen hijzelf loopt veel dingen mis, maar onthoudt door z'n bekrompen instelling heel nuttige informatie aan zijn site-bezoekers.

Unknown zei

Op de betreffende site worden vooral persberichten van fabrikanten en andere organisaties klakkeloos overgenomen, met een weinig kritische journalistieke blik.

Mijn ervaring is dat het ook een eeuwigheid duurt voordat een reactie geplaatst wordt, als dat al gebeurt.

En ja: Op de meeste sites/fora vindt men het een beetje flauw als je een ligfiets voorstelt als middel tegen zadelpijn. Want dat 'telt natuurlijk niet', men zoekt een middel tegen zadelpijn op een 'echte fiets'.