19 maart 2018

Het voorjaar komt er aan, hoewel tergend langzaam (updated)

Dat betekent bijna elke dag kijken naar m’n nieuwe trike maar nog niet fietsen. De vrieskou heeft namelijk een ronduit slechte invloed op m’n delicate spieren of wat daarvan is overgebleven in de onderrug. Vooralsnog is het oppassen geblazen daarmee.

Overigens waren de eerste weken van maart vooral uitzitten: van de nawerkingen van de Röntgenbestralingstherapie en van de eerste uitwerkingen van de Ra-223 kuur waarvan de eerste injectie op 1 maart j.l. werd toegediend. Het was een komen en gaan van pijnen en pijntjes -het "pijn-hier-pijn-daar-syndroom"- waardoor ik vaker dan mij lief was weer achter de rollator moest.

Bloedonderzoek en het klinisch oog van m’n specialist gaven het groene licht voor injectie #2 op 29 maart a.s., dus exact 4 weken later :-)

De HP Velotechnik Scorpion fs plus 26
De nieuwe trike is vrijdag 9 maart j.l. bij mij thuis bezorgd, door Mark Burgers van de ACE ligfietswinkel in Winterswijk :-)
Ik heb afgezien van het maken van een proefrit -zo groot  zijn de verschillen tussen de "oude" en nieuwe Scorpion nu ook weer niet- vanwege de al genoemde lichamelijke ongemakken van radiotherapie en Ra-223 kuur. Voor die tijd hebben Mark en ik wèl intensief overlegd over de configuratie van de fiets om er zeker van te zijn dat de nieuwe trike zo goed mogelijk aan mijn wensen zal voldoen.

Het was die vrijdag heerlijk weer, zo’n +8 graden en windstil, ideaal voor de overdracht en de eerste gedetailleerde kennismaking met de nieuwe fiets. Het zag er allemaal prachtig uit en na een paar kleine ingrepen door Mark werden de laatste vuiltjes van de spiegel gepoetst.

Voor de in te ruilen Scorpion en Toxy kwamen we een beiderzijds aannemelijk bedrag overeen zodat de eindafrekening ter plekke kon worden opgemaakt. De inruil werd door Mark ingeladen en de nieuwe Scorpion kon in de weer ruime fietsenberging worden gestald.

Sommige dagen kort daarna was het heel aardig weer, dus de allereerste heel korte ritjes zijn al gereden :-) Het was heel goed te merken dat 4 maanden van vooral binnen zitten een funeste uitwerking op spierkracht en uithoudingsvermogen hebben gehad!
Maar niet treuren want binnenkort komen weer een paar dagen met redelijk weer en kan worden gewerkt aan het opvijzelen van het oude karkas ;-)

Een goede vriendin van ons wil de komende tijd een fotosessie maken zodat ik daarna een paar foto’s van de Scorpion kan posten.

Tuin
Het vriesweer bracht het nodige vorstverlet teweeg, zodat het werk aan onze tuin vaak stil lag. Gelukkig kon de boomverzorger de drie zieke essen kappen, het bomenhout netjes afvoeren en twee van de drie boomstronken wegfrezen tot 30 cm onder het maaiveld.
Ook is het onze hovenier en z’n mannen gelukt om de geplande stukken border geheel te ontdoen van de aanwezige beplanting, de grond te frezen, de meeste wortels eruit te halen en het gewenste reliëf (zwakke glooïngen die aansluiten bij de rest van de tuin) aan te brengen. Nu nog nieuwe maairanden aanleggen, grondverbeteraar en bemesting strooien en de geleidedraden voor de 2 maairobots aan de nieuwe situatie aanpassen. Daarna kan het gras worden ingezaaid in wat voordien de border was langs de gemeenschappelijke inrit.

Het werk wordt vakkundig uitgevoerd en afgezien van de onvermijdelijke vertragingen vlot het naar behoren.

Muziek!
Het installeren van de basisopstelling -het vervangen van de oude luidsprekers door twee nieuwe Beolab 18 speakers en het toevoegen van wat extra kastjes voor het onmisbare werk achter de schermen, zoals de B&O Transmitter 1 en Data link naar Masterlink, en natuurlijk de Apple TV 4- verliep zonder problemen.

De B&O technicus heeft mij vervolgens haarfijn uitgelegd wat en hoe ik e.e.a. moest bedienen, en door mijn aantekeningen de dagen erna meerdere keren na te lopen kreeg ik een steeds duidelijker beeld van hoe de omgang met de gerenoveerde installatie moest zijn. Vervolgens kon ik de bedieningsinstructies stroomlijnen en helder formuleren.

Op een gegeven moment kreeg ik door dat de Photos app op de Apple TV kon functioneren als screensaver. Het gemakkelijkste was om een deel (1641 stuks) van m’n fotoverzameling als Foto’s-bibliotheek over te hevelen naar m’n iCloud Drive. Heel aardig om een bonte stoet van vakantiefoto’s, onze tuin, familie en vrienden, huiskatten, fietsen van vroeger en nu, enz. voorbij te zien trekken terwijl ik via de iPad de Spotify muziek beluister zoals die uit de nieuwe speakers klinkt :-)
Natuurlijk was het af en toe flink puzzelen op een voor mij deels onbekend terrein, maar het resultaat mag er wezen :-)

Er zijn nog wel een paar irriterende bugs die hopelijk goed kunnen worden opgelost. Maar dat is naar verwachting een zaak van overleg met de B&O technicus.

6 opmerkingen:

Wim Schermer zei

Hi Wijnandt,
Goed om te zien dat je er nog steeds zin in hebt. Ik ben lekker door blijven rijden al zijn het drie tot vier rondjes van ruim 30 km in de week. Ondanks de rugklachten heb ik met de kettingzaag de uit de hand gegroeide wilgentakken gekortwiekt. Met de AMA 2500 blijken de takken tot zo'n 4 centimeter in no-time versnipperd.

Veel plezier met je nieuwe Scorpion.
Groeten,
Wim

Unknown zei

Geniet van je nieuwe trike.
Groeten
Rudolf

De Bobslee zei

Veel plezier met je nieuwe fiets Wijnandt! Als je regelmatig een stukje kan fietsen is de vorm weer snel terug op een redelijk peil.
Uiteraard moet het weer wel wat meewerken.......

Groeten, Adri.

Wijnandt zei

@ Wim, Rudolf en Adri,

zolang het kan ga ik gewoon door. Jullie aansporingen en belangstelling dragen daaraan heel veel bij, zoveel is mij inmiddels wel duidelijk geworden!

We hebben meer gemeen dan alleen een fiets op 3 wielen :-)

Karel zei

Proficiat met de nieuwe trike!

Een idee is misschien om tijdens de koude maanden de trike op rollen/een smarttrainer te plaatsen en dan binnen te fietsen (via b.v. Zwift)

Unknown zei

Hallo allemaal, u bent op zoek naar een professionele binaire, forex- en Bitcoin-makelaar / -manager die u zal begeleiden en helpen bij het beheren van uw transactie en u zal helpen om binnen zeven dagen zinvolle winsten te maken, neem nu contact op met TD Ameritrade voor uw investeringsplan. om uw verloren investering in bitcoin / binair terug te krijgen Neem nu contact met hem op via whatsaap (+12166263236) of neem contact met hem op via zijn e-mailadres: (tdameritrade077@gmail.com)