Gisteren- zondag, de eerste dag van oktober- was het schitterend fietsweer, zodat wij na ons uitgebreide zondagochtendontbijt zo snel mogelijk op stap gingen. Tussen Veendam en Annen is het altijd wat stilletjes langs de weg, maar vanaf Annen richting Anloo en Gasteren is het vaak wat drukker en gezelliger met hier en daar wat horeca en landschap dat mooi is om te zien. We zitten hier tenslotte in het Nationaal Beek- en Esdorpenlandschap Drentsche Aa, bekend om zijn landschappelijke afwisseling en schoonheid.
Een goede gelegenheid om m’n kabouter-ei, de Bad Elf GPS Pro, te testen en er wat meer vertrouwd mee te raken. Vlak voor de eerste aftrap op de fiets zet ik 'm aan, laat de Bluetooth functie uit en zet de data logger aan. ’t Ei registreert alleen de track en doet verder niks. 'k Heb geen zin om onderweg op de smartphone te turen, dus de koppeling met Bluetooth heeft ook geen zin.
Zodra we weer thuis zijn en van de fiets stappen, zet ik de data logger uit en daarna ook het ei. Onderweg heb ik 'm met geen vinger aangeraakt. Ideaal: fietsen is genieten van de omgeving en het contact met de elementen! De fiets als informatiecentrum c.q. controlekamer past daar niet in!
In de loop van de middag wil ik de track bekijken, dus het ei wordt aangezet en ook Bluetooth; ook op de iPad wordt Bluetooth aangezet en de Bad Elf app meldt de verschillende nieuwe tracks op het ei. De nieuwe tracks worden via de Bad Elf app doorgestuurd naar de Pocket Earth app, waar ik ze op m’n gemak tot in detail kan bekijken.
Tot slot maak ik op de iPad een screendump waarop de gefietste route zo groot mogelijk wordt getoond op de onderliggende standaard kaart.
Dit is een van onze favoriete routes in onze woonomgeving: rijk aan afwisseling, uitstekende fietspaden, rustige wegen, en voldoende horeca (favoriet: Gasteren) en eigen pauzepunten voor de lunch (bij Dennenoord in Zuidlaren) en halverwege Kiel-Windeweer.
Er zijn talloze variaties mogelijk op deze route: inkorten, uitbreiden, alternatieve doorsteekjes, etc.
Conclusie: prima track, eenvoudig en netjes weg te zetten in Pocket Earth, en het ei vraagt voor deze functie onderweg geen aandacht!
Nu gaat het er om te ervaren hoe ik deze track op de smartphone kan affietsen met een live positiebepaling met het ei als GPS ontvanger, en hoe het zit met gebruikersvriendelijkheid en energieverbruik. Één ding staat al vast: het ei verbruikt heel weinig energie!
1 opmerking:
Met enorme vertraging: wij hebben elkaar ontmoet tussen de Groeve en Kiel-Windeweer,
Theo
Een reactie posten