07 januari 2012

Niet naar München maar naar Zwolle

M'n zorgverzekeraar IZA voelt er niks voor om m'n voorgenomen ingreep te bekostigen en heeft deze week de machtiging daarvoor categorisch geweigerd:

"U krijgt de kosten van medische zorg alleen vergoed als de behandeling voor u de meest geschikte en aangewezen behandeling is en de behandeling daardoor ook doelmatig en doeltreffend is.
Uit de gegevens die wij van uw zorgaanbieder ontvangen hebben, blijkt dat hiervan bij u geen sprake is."

Nadere uitleg voor deze stellingname ontbrak.

Enfin, nadat ik de teleurstelling had verwerkt -een nachtje slapen doet wonderen- trok ik de conclusie dat trekken aan een dood paard geen zin heeft, en heb ik m'n cardioloog gevraagd mij aan te melden bij de afdeling Thoraxchirurgie van het Hartlongcentrum van de Isala klinieken (locatie Weezenlanden) in Zwolle.
Gelukkig is dit een heel goed alternatief, gelet op hun prestaties en de graad van specialisatie! Wat mij betreft kan de opname voor de operatie op korte termijn gebeuren.

Roeifietsen
in december en deze maand heb ik uitsluitend m'n roei3wieler gebruikt. 't Weer was en is nog steeds weinig aantrekkelijk. Meestal moet ik mij tevreden stellen met m'n vaste rek- en strekoefeningen, die mij overigens prima bevallen.

Een paar kleine ongemakjes hebben mij ertoe gebracht om wat te experimenteren met de roei3wieler.

'k Heb namelijk al jaren lichte schouder/nekklachten, ooit veroorzaakt door een verkeerde houding in m'n vorige auto. Sinds een paar maanden heb ik af en toe een sportmassage van de schouderpartij, en dat begint langzamerhand te helpen. Om m'n nekspieren wat te sparen ga ik experimenteren met een hoofdsteun op de roeifiets. Eigenlijk ligt dat min of meer voor de hand: vroeger was ligfietsen, het 'gewone' ligfietsen dus, voor mij alleen mogelijk mèt hoofdsteun. Zonder hoofdsteun kreeg ik gegarandeerd heel erge last van de nekspieren.
'k Ben benieuwd of 'n hoofdsteuntje op de roeifiets meer comfort zal geven…

En ik ga m'n voeten wat meer zijdelingse en draaivrijheden geven met Time Atac XS Carbon pedalen. 'k Heb het gevoel dat m'n knieën dat wel prettig zullen vinden…

4 opmerkingen:

Wim zei

Hallo Wijnandt,

Succes en sterkte met de operatie gewenst.

Ik heb op al mijn ligfietsen totnutoe neksteuntjes gehad. Geen hoofdsteunen, want dat vind ik echt niet prettig fietsen. Juist de steun in de nek is prettig. Als de steun tegen het hoofd zit, dan voel je ook echt elk hobbeltje van de weg.

In je reactie op mijn blog noemde je de aanpassing aan de snek en de revolver. Die aanpassing wil ik ook. Als het makkelijker kan, dan wil ik dat ook.....;)
Ik denk dat ik deze zomer een keer naar Derk toe ga.

Het ga je goed.

Groeten, WimH.

Wim Schermer zei

Hi Wijnandt,
Knap dat je zo'n teleurstelling zo snel verwerkt. Succes met de hernieuwde voorbereidingen voor de operatie in Zwolle.
Groeten,
Wim

Mick zei

Beste wensen Wijnandt!

Ik heb de roetsen op eenvoudige wijze van een neksteun voorzien door aan het handvat van de toptas de van klittenband voorziene tuin-kniebeschermers van een bouwmarkt aan vast te maken.
Het zachte kussenmateriaal van de (groene)kniebeschermer komt dan vóór 't stoeltje, over 't ibiliet te hangen.
Zo heb ik maar 1 oplossing nodig voor wel 3 fietsen (de Hafa ook)!
Mvg Mick

Teun Geeroms zei

Hallo Wijnandt,
jammer van het slechte nieuws, maar gelukkig heb je een alternatief gevonden!
Nog de beste wensen voor 2012!