30 november 2010

November

'k Heb deze maand weinig maar heel prettig gefietst. In m'n km-boekhouding zie ik dat ik in november 245 km heb afgelegd, alles op m'n roei3wieler. Het vele werk in de tuin en om huis heeft gelukkig meegeholpen om m'n conditie op peil te houden!

Heel vaak moest ik na 'n tochtje de modder van de wielen, wielophanging en de achterkant van het roeifietszitje afspoelen met tuinslang en zachte sproeier.
M'n hogedrukspuit gebruik ik vanzelfsprekend daarvoor niet: daarmee veroorzaak je gegarandeerd veel schade aan de draaiende delen van fiets, auto en eigenlijk aan alle mechanische contrapties…

M'n tuin heeft deze maand veel aandacht gehad: niet alleen het routineuze opruimen van het afgevallen blad waar dat te veel geworden was, maar ook twee plantvakken van nieuwe heesters voorzien: 16 stuks witbloeiende Potentilla fruticosa 'Abbotswood' resp. 8 stuks azalea's van de geelbloeiende soort Rhododendron Knap Hill-hybrid 'Golden Sunset'. 't Betekende een grondige schoonmaak van de plantvakken en het bijvoegen van tuinaarde, de bodemverbeteraar Terra Fertiel van Ecostyle ('n werkelijk heel goed product volgens m'n vaste leverancier, Moerheim kwekerijen in Dedemsvaart) en tuinturf bij de azalea's.
Het was met de hakken over de sloot, dat afronden van het plantwerk, want de winter viel vroeg in. Wat nu nog rest aan werk om huis en in de tuin zijn kleine klusjes die gelukkig uitstel kunnen velen.

Helaas was het weer tijdens de afgelopen overgangsperiode herfst-->winter van bijna een week bitter waterkoud. Géén aantrekkelijk fietsweer voor de roeifiets dus! Pas gisteren en vooral deze ochtend is het heerlijk winterweer met zon, droge lucht en lichte vorst. Helaas zijn andere verplichtingen, zoals een afspraak met m'n tandarts, er debet aan dat ik vandaag toch niet kan roetsen :-(

Het koude weer van de afgelopen dagen was natuurlijk wel ideaal om wat binnenklusjes te doen, zoals onze zelf te maken kerst/nieuwjaarskaarten ontwerpen en wat eenvoudig timmerwerk doen aan een hulpconstructie om m'n roei3wieler veel gemakkelijker in de auto te krijgen en op de goede plaats te zetten.

Geen opmerkingen: