10 september 2007

Reünies van jeugdvriendjes en CF-fietsersBinnen 2 weken na m'n ongelukje zat ik gelukkig weer op de roeifiets: eerst stukjes van 10 en 25 km, later weer de normale afstanden van 30-45 km.

Zaterdag 25 augustus ging ik naar de straatreünie van jeugdvriendjes, in de Indische buurt van Haarlem-Noord (Weltevredenplein, Bataviastraat). 'k Combineerde dat met 'n fietstochtje de vrijdag daarvoor door m'n eerdere woonplaats Uitgeest en omgeving. Het was beide dagen prachtig weer, met veel vakantiegangers onderweg (foto"s: campers en caravans op de Afsluitdijk bij het Monument; Cruz bij de strandafslag Castricum aan Zee).

M'n Cruz kon in het Van der Valk hotel Akersloot ook op de hotelkamer overnachten. Naar aanleiding van m'n vraag bij de reservering om m'n dure en zeldzame fiets veilig te kunnen opbergen, kreeg ik namelijk een kamer op de begane grond waar ik 's avonds de fiets zo naar binnen kon rijden. Dit blijkt standaardbeleid te zijn in hotel Akersloot (foto: Cruz in de hotelkamer).

De reünie begon pas 's middags om 2 uur, dus 'k had alle tijd om met Dick Grootveld, een van m'n oude vrienden van weleer, Haarlem en omgeving te verkennen op de fiets. Ook in Haarlem trok de Cruz heel veel bekijks. Langs het Spaarne fietsten we naar Spaarndam, lieten onze neus even zien op de scheepswerf "De Rietpol" en dronken een kop koffie bij het café op de Dijk, recht tegenover het huis waar m'n grootouders van moeders kant woonden (foto: Cruz voor het grootouderlijk huis).

De reünie was uitstekend georganiseerd, een doorslaand succes en een hartelijk weerzien na meer dan een halve eeuw met veel oude bekenden. Ik noem er maar een paar: Dick Koeleman, de broers Ronald en Gerard van Eden, de zusters Willy en Henny Aarts, André Sanberg (foto: buurtvereniging, ca. 1947/48).


Dinsdag 28 augustus stond maar liefst de helft van de in Europa aanwezige RANS CF-bikes in Bareveld, een gehucht dicht bij Wildervank. Tihamér, op het forum van de Gentse Liggers bekend als Allewedertje, had namelijk een midweekje 'n vakantiehuisje gehuurd in Aqualande. 'k Heb Tihamér's RANS Zenetik uitvoerig bewonderd, want daar was alle reden voor. 'n Fraai ogende en even fraai afgemonteerde, vederlichte en snelle fiets! Het was wat onbeholpen rijden met m'n gewone schoenen op de SPD-pedalen van de Zenetik, maar desondanks ging ik zomaar 5 km/h sneller met dezelfde krachtinspanning als op m'n Cruz. 'k Wil nu niet gaan afgeven op m'n eigen fiets, maar vergeleken met die van Tihamér is dat toch meer een soort boerentractor...
We zijn samen naar Veendam gefietst, even bij de fietsenmaker Sulter langs voor een spoedreparatie van een gebroken spaak in het achterwiel van de Zenetik (foto's: 2 CF-bikes in Bareveld; Tihamér met Zenetik in Veendam bij de fietsenzaak).

En nu de cijfertjes:
fietskm’s in augustus t.m. 2 september: 832 km, waarvan 317 Thys, 382 RANS Cruz en 133 WAW.

Geen opmerkingen: