14 augustus 2007

Even niet roetsen :-(


Zaterdag 4 augustus j.l. heb ik voor het laatst geroetst: 'n tochtje van 44 km met het voor mijn doen hoge gemiddelde van 27 km/uur. Dit omdat ik last kreeg van RIS en ruim 10 km met snelheden tussen 35 en 41 km/uur moest roetsen.

Dat zit namelijk zo: vorige week dinsdag nam m'n vrouw een vrije dag om met mij een eindje te fietsen in de streek tussen Dwingeloo en Appelscha. En daar ergens in die bossen, op de terugweg, sloeg het noodlot, voor die gelegenheid vermomd als 'n in het gras verscholen dikke steen, hard toe. Die steen lag in een bocht naar rechts tegen het fietspad aan, en m'n naar voren en omlaag wijzende rechterpedaal raakte de steen voluit. M'n RANS Cruz stond vrijwel direct stil. Ikzelf gleed naar voren van het zadel af, landde met m'n linker schaambotje voluit en onzacht op de bovenstang, en stond toen stil met benen op de grond en handen aan het stuur.

Dat deed zeer, heel erg zeer. Met wrijven werd de pijn minder en konden we zonder verdere problemen de 10 à 15 resterende km's fietsen naar onze auto in Dwingeloo.
Eenmaal thuisgekomen na de autorit van ca. 58 km deed m'n schaamstreek flink zeer en kwam daar snel een bloeduitstorting opzetten zo groot als een flinke computermuis. De dagen daarna voltrok zich een kleurrijk en allengs wat minder pijnlijk schouwspel tussen lies en linkerknie, van blauw naar paars en geelgroen.

Roetsen, dat gaat dus nog even niet :-(
Maar afgelopen zondag bleek ik toch weer te kunnen fietsen op de Cruz, zij het ietwat ongemakkelijk.

En vandaag gaat het ook niet slecht. Het is een aangenaam en tevens nuttig tochtje. Voor de afwisseling drink ik dit keer thee op het gezellige caféterras in Gasteren. In Zuidlaren ga ik eerst bij m'n fietsenmaker 4Hout 2Wielers langs en laat de kabelloop van de Rohloffnaaf bij het stuur veranderen. Ook kan gelijk een bredere mtb-band (de 2.25 inch versie van Schwalbe's Racing Ralph) op het achterwiel worden gezet. Deze band ziet er fraai en indrukwekkend uit op de Cruz en biedt hopelijk wat meer veerwerking bij een druk van 2,5 bar. Op aanraden van de experts laat ik gelijk een antileklint inleggen, dit omdat de eigen lekbescherming van de Racing Ralph minder is dan gemiddeld.

Is het verbeelding of loopt deze band inderdaad een stuk lichter dan de vorige band, de 2.10 inch Black Jack van alweer een paar jaar oud? De tijd zal het leren...

In Zuidlaren ga ik bij de drogist langs voor een voorraadje pijnstillers en verzamel weer wat krachten op het terras van 't Olle Stee achter een cappuccino met bijbehorend garnituur :-)

44,44 km gefietst.

Geen opmerkingen: