20 januari 2013

Huh...??? Code oranje ???

Al sinds wij deze namiddag thuis kwamen, horen en lezen we voortdurend dat "in verband met de sneeuwval in combinatie met een harde wind (kracht 5 tot 6) code oranje geldt voor Drenthe, Groningen, Flevoland, Friesland en Noord-Holland."

De weerman laat in het NOS-journaal radarbeelden met vette buien zien die ook over Oost-Groningen trekken. Echter, tot nog toe ('t is nu bijna 22:00 uur) is bij ons in Veendam geen sneeuw te bekennen, ook niet als we de buitendeur opendoen en aandachtig naar onze door buitenlampen beschenen straatwerk en tuin kijken.

Overigens is het de laatste tijd geen aangenaam fietsweer. Onze beweging in de frisse buitenlucht krijgen we door elke dag een wandeling te maken van 1½-2½ uur lang. We voelen ons daar prima bij :-))

Maar wellicht kan ik morgenochtend sneeuwruimen? 'k Heb daar geen hekel aan…

2 opmerkingen:

Wim Schermer zei

Dag WIjnandt,
Het heeft hier van gistermiddag half 4 tot laat in de avond gesneeuwd. Er zijn rond onze stolp sneeuwduinen ontstaan van 50 cm hoog. De keukendeur kon alleen met flink duwen weer open.
Groeten,
Wim


Wijnandt zei

Goedemorgen Wim,

dat wordt sneeuwruimen èn banden testen! Je zult nu wel een bijna leeg en weids poollandschap om jullie huis zien?

Inmiddels kan ik gaan sneeuwruimen: om middernacht begon het bij ons te sneeuwen, en het zou vanochtend nog moeten ophouden volgens de sneeuwbuienradar. 'n Laagje sneeuw van ca. 5-6 cm...

Groet,
Wijnandt.