07 april 2011

Economische restverwerking

Net als veel andere serieuze en gelegenheidsknutselaars heb ik een doos met restjes hout, in de loop van tientallen jaren gevuld met misschien ooit bruikbare restjes balkjes, latjes, plankjes en stukjes plaatmateriaal van grotere klussen in en om huis. Absoluut onmisbaar gebleken in al die jaren, zo'n houtrestjesverzameling, en ook tot op heden is dat het geval!

Nu het meeste voorjaarswerk in onze tuin is gedaan en het tuinwerk mij niet meer op de nek zit, nam ik afgelopen dagen de tijd om 'n paar handige dingetjes te maken. M'n roeifietsen zijn namelijk lastige contrapties om ze te positioneren zodat er gemakkelijk aan te werken is, zoals controleren, schoonmaken, onderhoud plegen en dergelijke. Met die handige dingetjes van houtrestjes kan de roei3wieler veilig op de Workmate worden gezet, de roei2wieler gestald in een los fietsenstandaardje en opgehangen worden in de Pedro's werkplaatsstandaard. Dit alles zonder kans op schade aan frame en onderdelen van de roeifietsen.

Het knutselen leek meer op het maken van ruwe prototypes dan op fatsoenlijk timmerwerk, maar nu het werk bijna klaar is (de lijm van de ophanggoot voor de THYS 209 moet nog drogen en alles moet nog in de beits worden gezet), heb ik een foto gemaakt van die handige dingetjes.

De doos met restjes hout is leger geworden en de roeifietsen zijn nu gemakkelijker te hanteren :-)

Geen opmerkingen: