06 december 2008

'n Handige aanwinst

'k Ben tamelijk zuinig op m'n fietsen, maak ze daarom schoon als dat nodig is en de ketting wordt dan meestal ook schoongemaakt en weer gesmeerd. Bij dergelijk onderhoudswerk staan m'n 2wielers op hun standaard, indien aanwezig.

M'n roeifiets heeft nooit 'n standaard gehad, en m'n nieuwe fiets, 'n RANS Dynamik Pro (moet nog komen) heeft er ook geen (om 'm zo licht mogelijk te houden).

Tegen een muurtje of wat dan ook zetten voor onderhoud is niet echt handig, dat ervaar ik elke keer weer met m'n roets. Dus toch maar naar een zogenaamde werkplaatsstandaard gezocht en gevonden, te weten de Pedro's.

De Pedro's standaard heeft een handige klemkop, die je met een soort trekker kunt vastklemmen om het fietsframe. De klem is van binnen bekleed met rubber om de fiets niet te beschadigen. De klemkop kan gedraaid worden, bijv. om de fiets horizontaal te houden, ongeacht de hoek van de framebuis. De hoofdbuis van de Pedro's kan meer of minder worden uitgeschoven om de fiets hoger of lager te zetten. Zelfs de roeifiets met z'n afwijkende framebuis kan in de Pedro's worden geklemd.

De drie uitklapbare poten staan overal stabiel, ook als de ondergrond niet vlak is. Na gedane arbeid kan de Pedro's desgewenst tot een handzaam pakketje worden opgevouwen.

6 opmerkingen:

allewedertje zei

Kijk eens aan, ik wist niet dat Pedro's ook standaards maakte ! Wat is de prijs van dat handig ding ?

Wijnandt zei

Inmiddels heb ik de rekening gekregen en betaald: € 250,--

Marius Frehner zei

:) Hey! Wow! Zo'n standaard wil ik ook voor mijn roeifiets!!

Waar heb je die dan vandaan voor €250?

Wijnandt zei

Gewoon besteld bij m'n vaste fietsenmaker :-)

Marius Frehner zei

:) Bij Derk?

Wijnandt zei

Neenee, bij de "gewone" fietsenzaak, je weet wel, waar ze al die rechtopmartelapparaten verkopen :-(