02 februari 2011

Het Buitenleven

Vandaag is het grijs en nevelig en er staat een straffe wind, maar toch: droog! en: geen vorst! want: +3 graden! Dus vanochtend vroeg eerst ff 'n hypericum heestertje weggesnoeid zodat een van onze 3 tuinlampen rondom vrij toegankelijk is. Dit is de laatste van de 3 tuinlampen die dezer dagen z'n opknapbeurt moet krijgen: polijsten van de doorzichtige kunststof kap zodat deze na 21 jaar weer en wind te hebben doorstaan weer (bijna) glashelder is, en vervangen van de geheel verweerde pakkingring van neopreen schuimrubber. Daarna kunnen de drie lampen van de tuinverlichting weer minstens 10 jaar mee.

En ons otootje ontdoe ik van pekel en andere viezigheid middels 'n eenvoudige wasbeurt: wel afsoppen, maar alleen de ruiten en verlichting afzemen. Meer is zinloze werkverschaffing, want met dit weer is zelfs na 'n klein ritje de auto wederom tamelijk vies.

's Middags kom ik na de middagboterham op tijd weg  en kom eindelijk 'ns toe aan een iets groter ommetje van bijna 25 km. Met m'n conditie lijkt het wel goed te ziten, dus de verwachting is dat ik morgen weer 'ns naar Zuidlaren kan roeien.

Inderdaad, bijna de hele dag buiten :-))

1 opmerking:

Mick zei

Hoi Wijnandt,

Jouw naam ook id 2'pers. enkelvoud, net als 'Rembrandt' hé?
Zouden er ook lelijke Iraanse vrouwen bestaan? Ik heb ze nooit ontmoet.
Bij ons werkte zelfs zo'n parel (uitzendkrachte)die zonder blikken of blozen verklaarde "niet gelovig" te zijn...
Geweldig dappere mensen!

Mvg Mick