28 oktober 2010

De winter nadert…

Gelukkig niet zo vroeg als bij onze oosterburen, waar op de Zugspitze (Bayern, 2962 m hoog) al de eerste sneeuwvlokken van het seizoen zijn gevallen. De afgelopen week was het bij ons in de Veenkoloniën soms niet warmer dan zo'n 8 graden, zodat ik de warme hemdjes, handschoentjes en hoofdband weer uit de kast kon halen.

Afgelopen winterseizoen heb ik ervaren dat het technische ondergoed van Odlo, hoe voortreffelijk ook in veel opzichten, m'n lijf niet voldoende warm houdt als het kouder is dan zo'n 5-8 ºC, dit afhankelijk van de vochtigheidsgraad van de lucht en de windsterkte. Zelf lever ik te weinig duurvermogen -dank zij m'n leeftijd en de medicijnen die ik slik- en daardoor ook te weinig afvalwarmte om m'n lijf warm te stoken. Reden om net als Wim Schermer wat Icebreaker ondergoed van merinowol te kopen. Tzt zal ik m'n eigen ervaringen daarmee posten.

De voorbereidingen voor de komende winter zijn daarmee niet compleet. 'k Kan nog noemen het op peil brengen van m'n voorraad mooie rode wijnen via m'n slijter Okhuijsen in Haarlem, 't nalopen van de buitenverlichting rondom ons huis en in de tuin de laatste hand leggen aan de plantvakken voor een 16-tal witbloeiende potentillastruikjes en 8 stuks gele azalea's. En natuurlijk het grondig schoonmaken, smeren en aan de muur hangen van onze mooie Santos- en RANS-mtb's. Deze fietsen komen a.s. voorjaar weer van de muurbeugels af als het fietsweer wordt, e.e.a. natuurlijk ter beoordeling van ons als echte mooiweerfietsers :-)

'k Zit dit alles tevreden te tikken: gisteren mocht ik bij de jaarlijkse controle door m'n cardioloog vernemen dat m'n hart afgelopen jaar zeker niet minder is gaan functioneren en dat m'n conditie minstens zo goed is gebleven. Dóórgaan dus, vooral met roeifietsen :-)

Jammer dat ongeveer 'n uur geleden een storinkje het niet droog kon houden. 'n Buitje stevige stuifregen weerhoudt mij er voorlopig van om 'n ommetje te maken op m'n roei2- of 3wieler. Grrr… :-(

2 opmerkingen:

Mick zei

Dag Wijnandt,
Waarom bestel je niet een 'streamer' voor op je roei3wieler?
Als iemand (hoe heet íe ook weer?)het presteert om met zo'n ding zelfs op 'n 222 te rijden...
Er is vast wel deze of gene te vinden id buurt die 'm er voor je op wil zetten!
Mvg Mick

Wijnandt zei

Hoi Mick,

'k heb ervaring met zo'n streamer op een van m'n eerdere trikes. De winst in comfort valt tegen, en zo'n volumineus en relatief zwaar geval zal ook het rijgedrag beslist niet verbeteren.

Dan maar liever een warm wolletje aan...