11 augustus 2006

Velomobielweer

Het koele en wisselvallige weer is een goede reden om de zomerslaap van WAW015 deze week enkele malen te onderbreken. Omdat het niet koud is gebruik ik niet de gesloten kap maar de cabriokap op WAW015, wat heerlijk rijden is.

Afgelopen dinsdagochtend ben ik in WAW015 naar m'n apotheek in Veendam gegaan om m'n 3-maandelijkse dosis 'Lucrin depot 11,25 mg' op te halen zodat volgende week m'n medisch specialist mij daarmee kan injecteren. Vanaf medio 2003 houdt dit medicijn de verdere groei van m'n prostaatkanker goed tegen, hetgeen blijkt uit de zeer lage PSA-waarden in m'n bloed. Vervolgens spoed ik mij per velomobiel naar Groningen-Stad om aldaar naar de kapper te gaan. Onderweg verorber ik Op 't Olle Stee in Zuidlaren een omelet met rosbief zodat ik geen brandstof tekort kom.

Omdat ik èn de route naar Groningen -'k neem niet de kortste maar wel een mooie route- èn WAW015 beter leer kennen waag ik mij in de diverse bebouwde kommen steeds gemakkelijker op de rijbaan voor auto's. Dat komt vooral van pas waar de fietspaden slecht zijn of rare verkeersdrempels de body van WAW015 kunnen beschadigen.
In de Groningse wijk Helpman wordt aan de weg gewerkt, zodat ik met een rij auto's voor en achter mij langzaam langs de werkmannen moet rijden. 'n Paar jonge werkers reageren enthousiast op deze zeldzame oranje bolide en ook ik steek vrolijk m'n duim omhoog.

Door Groningen-centrum fietsen gaat prima. 't Is een aparte ervaring om laag bij de grond in WAW015 de route te fietsen die ik al zoveel keren hooggezeten in m'n Toyota Corolla Verso heb afgelegd. Het verschil in beleving is groot!
De kappers hebben veel belangstelling voor m'n voertuig en ik moet de bekende vragen voor de zoveelste keer beantwoorden -wat ik nog steeds graag doe. Netjes bijgeknipt kan ik de tocht terug weer aanvaarden. De ODO passeert hierbij de 1000 km.

Vandaag -vrijdag dus- lijkt het erop dat het 's ochtends mooi rustig en droog weer zal zijn, zodat ik na 2 dagen tuinarbeid weer even op stap kan. Om 10 uur vertrek ik in een rustig tempo via een voor de velomobiel ideale en mooie route: Veendam- Kielwindeweer- Spijkerboor- Annen- Anloo- Gasteren- Oudemolen- Zeegse- Tynaarloo- Zuidlaren- De Groeve- Zuidlaarderveen- Oud Annerveen- Spijkerboor- Kielwindeweer- Veendam. In Zuidlaren onderbreek ik de tocht even en kan ik met een kop koffie op het terras in de zon zitten!
Elders in het land staan straten blank en lopen kelders onder, maar in Veendam en wijde omgeving blijft het droog op een klein regenbuitje na, en kan ik na de fietstocht de gazons voor en achter ons huis maaien.

Dinsdag: 76 km gefietst.
Vrijdag: 47 km gefietst.

Geen opmerkingen: