16 september 2016

Zomer 2016

Over 6 dagen - om precies te zijn op 22 september 16:21 uur (lokale zomertijd in NL), begint de astronomische herfst. Tot en met gisteren was er niets dat erop wees dat de zomer bijna is afgelopen.

Het was me het zomertje wel! We hebben ons er mooi doorheen geslagen en omdat we het normale stramien konden aanhouden van afwisseling op z’n tijd -vakantie, kleintje vakantie, en diverse kleine uitstapjes- en de zorg voor huis en tuin en eigen lijf -fietsen!- valt daarover niet zoveel bijzonders te melden.

Hoewel…
De tand des tijds knaagt onverdroten verder en dat leidt op een gegeven moment tot bekende maar onwelkome ouderdomsverschijnselen. Dit jaar is het tot vandaag toch anders.

Ik ben namelijk veel energieker dan vorig jaar. Dat kan ik goed merken aan m’n uithoudingsvermogen bij werken in de tuin, fietsen, lange wandelingen en trappenlopen buitenshuis, waar ik een aantal vaste ijkpunten heb.
Verder heb ik geen medisch gedonderjaag gehad :-)

Wellicht is dit te danken aan de goed uitgebalanceerde mix van de 2 "zware" medicijnen die ik zelf moet innemen en waarvan ik in overleg met huisarts en specialisten de dosis en de tijdstippen van innemen heb kunnen aanpassen. De beoogde werking van die medicijnen lijkt momenteel optimaal en de ongewenste bijwerkingen zijn tot een minimum gereduceerd.

Maar het is vooral bij het lopen dat ik de grootste terreinwinst heb geboekt op die vermaledijde tand des tijd. Enkele min of meer toevallige gebeurtenissen gaven mij de duwtjes in de goede richting waardoor ik in korte tijd letterlijk veel beter uit de voeten kon: nieuwe steunzolen bij de bekende schoenenwinkel/ voetverzorgingscentrum Schutrups in Exloo en overschakelen op schoenen van het Duitse merk Bär. Het duwtje richting Bär schoenen kreeg ik -hoe kan dat anders?- in München, waar in de Residenzstraße een speciaalzaak is gevestigd.

Klimaatverandering en tuin
Het warmere weer en de regelmatige stortregens zorgen voor uiterst groeizaam weer zodat onze tuin hier en daar prop- en propvol stond met uit de kluiten gewassen en elkaar verdringende vegetatie, vooral heesters. Er viel niet tegenop te snoeien, zodat we besloten om een flink aantal heesters definitief te verwijderen. De teller staat inmiddels op 8 stuks verwijderde heesters, meer zullen ongetwijfeld volgen!

Het gebruikelijke onderhoudsregime -bemesting, frequentie en hoogte van maaien- van onze gazons (150 m2 en 250 m2) bleek in deze weersomstandigheden duidelijk niet te voldoen. Tijd voor verandering dus.

Voorlopig houden we de aanwijzingen aan van het "ECOstyle 7-Stappenplan voor een mosvrij en diepgroen gazon", en gebruiken we zoveel mogelijk de Ecostyle producten.

En ja, fietsen doen we ook nog…
Het fietsen, zowel in m’n eentje als samen met m’n partner Willy, zit gelukkig weer duidelijk in de lift.

M’n maandelijkse fietskm’s gaan weer de richting die ik vroeger gewend was: ruim 400 in mei en juli en 570 km in augustus. In augustus passeerde ik de 10.000 km op de Scorpion, die ik inmiddels bijna 3½ jaar heb.

En last but not least: m’n nieuwe Bär schoeisel gebruik ik ook op de Scorpion trike met de speciale pedalen met hiel- en voetfixering. Eindelijk ben ik verlost van die ellendige veel te smalle fietsschoenen!

Natuurlijk realiseer ik mij soms dat ik m’n roeifietsen mis, maar de voordelen van het comfortabel en blessurevrij fietsen met de e-Scorpion zijn groot!

3 opmerkingen:

Jeroen zei

Waar heeft u die velotechnik pedalen gekocht? Op de site van hen vind ik niet direct hier iets over terug, evenals een prijs...

Wijnandt zei

Hi Jeroen,
de link naar de strappedals is
http://www.hpvelotechnik.com/produkte/komfort/strappedal_d.html

Als je mij je emailadres laat weten wil ik je een kopie van m’n email bericht toesturen waarmee ik die pedalen in Duitsland heb besteld.

Moeilijk is het niet, maar HP Velotechnik heeft kennelijk geen "normale" webwinkel voor de kleine spulletjes zoals vervangende onderdelen en accessoires.

haloonaoberlin zei

Caesars welcomes players from all over the US to Caesars Entertainment
Play 하이 포커 at Caesars Palace! Our guests will not be allowed to cancel the trip unless 인터넷 바카라 stated 바카라 전략 otherwise, 잭팟시티 please contact us by email or telephone  Rating: 꽁머니 4.1 · ‎2,361 votes