13 mei 2014

De kop in het zand steken, struisvogelpolitiek

Struisvogelpolitiek is soms heel nuttig. 'k Heb nooit gedacht dat ik bij m'n volle verstand en goed beredeneerd graag de kop in het zand zou steken!
Maar eerst ff over fietsen.

De regenperiode van de laatste tijd was vreselijk: aan de lopende band kwaadaardige nieuwvorming van felle buien. De buienradar kon het allemaal maar net bijhouden. ff Wandelen kon af en toe, maar van fietsen was geen sprake :-(
13 Mei vandaag, maar de km-teller staat op een schamele 69… Maar vanmiddag kunnen we weer fietsen! :-))
Hopen we…

De kop in het zand, dat zit zo. De vorige keer, bijna een half jaar geleden, zaten m'n uroloog en ik tegen een sterk gestegen PSA-spiegel aan te kijken: 10 eenheden, een verdubbeling in 6 maanden tijds. In de loop van deze maand moet ik weer naar de specialist, en tegen die tijd gaan we ook met vakantie.

'k Heb geen zin om met een domper -slecht nieuws over m'n PSA-spiegel- op vakantie te gaan. Handelend volgens het gezegde "wat niet weet, dat niet deert" heb ik als volgt gedaan: vóór onze vakantie laat ik m'n bloed prikken en ik heb een afspraak met de uroloog gemaakt na de vakantie.
Struisvogelpolitiek dus, en ik vind dat prima zo.

Regeren is vooruitzien, en dat geldt ook voor m'n prostaatkanker die tzt. een zg. tweedelijns behandeling vergt. Freek Kuijper, een sportieve veelfietser, had mij getipt over een veelbelovend nieuw medicijn, enzalutamide. Daarover is het nodige te vinden op internet, en inderdaad spreken die berichten unaniem over een significante vooruitgang in de behandeling van prostaatkanker. De meest leerzame/interessante berichten heb ik verzameld in een pdf-document Enzalutamide vs. bicalutamide.pdf (625 kB) . Wellicht nuttig voor andere fietsende en niet-fietsende mannen met deze aandoening…
Ben benieuwd wat m'n specialist hiervan vindt!

2 opmerkingen:

blauwe682 zei

Die struisvogelpolitiek moet je ook toepassen voor het fietsen. Gewoon de weg op gaan. Petje mee, als het dan gaat regenen dan de pet op en doorfietsen. Dus in plaats van kop onder het zand in dit geval kop onder de pet.

Doe het ook, maar ja, gebruik de fiets dan ook vooral voor ww ritten, en die moeten ondanks het weer toch gedaan worden.

rj

Wijnandt zei

'k Kan het mij veroorloven om mooiweerfietser te zijn, zoals zoveel sportieve recreatiefietsers.

Het nadeel van fietsen bij slecht weer is dat het ook nog ongezellig stil is langs de weg.

Maar deze middag was het weer zalig fietsen. Lekker briesje, zodat we volop aan de bak moesten :-)