01 maart 2014

Roeifietskm's

Gisteren en vandaag ging het fietsen op de Thijs 209 resp. de e-Scorpion uitstekend, en het weer werkte redelijk mee.

Een gemakkelijk ommetje van 13 km continu roeien ging zonder problemen. M'n gevoelige maagstreek gaf nauwelijks malheur en deze ochtend was na 'n nachtje slapen alles weer normaal geworden: geen gevoeligheden meer. Er lijken nu vorderingen mogelijk, maar voorzichtigheid blijft troef: rustig roetsen en minimaal 2 hersteldagen in acht nemen.

'n Leuke ontmoeting
Vandaag 38 km gefietst op de e-Scorpion in een stevig tempo met slechts 2 korte pauzes om wat te drinken. Het ging mij gemakkelijk af. Niet alleen wordt de conditie langzaam maar zeker weer beter, maar ook heeft de cardioversie die ik op aanraden van m'n cardioloog op 17 februari onderging en m'n hartslagritme weer geheel storingsvrij heeft gemaakt, het prestatievermogen flink verbeterd.

Terwijl ik in Zuidlaren in de bocht bij de klok even was gestopt om wat te drinken, stopte een (buk)fietser naast mij die ik even daarvoor had ingehaald. Hij sprak mij aan met de veronderstelling dat ik "Wijnandt de Vries uit Veendam was" en hij wilde graag deze ontmoeting benutten om m'n e-Scorpion te bewonderen.Het spreekt vanzelf dat het gesprek heel vlot verliep. De man vertelde mij dat hij in Meppel bij het farmaceutisch bedrijf Astellas Pharma Europe werkt, en dat dit bedrijf binnenkort een nieuw ontwikkeld medicijn voor prostaatkankerpatiƫnten zal uitbrengen. (Op internet is daar al het een en ander over te lezen, zo merkte ik later op de middag bij thuiskomst.)
Nieuw voor mij was dat hij mijn weblog volgt en ook is gaan roeifietsen vanwege mijn enthousiaste verhalen daarover :-)

Hij woont in Zuidlaren, dus er zullen wel meer contacten volgen. Er zijn immers nogal wat gemeenschappelijke interesses ;-)

Roeifietskm's
Mijn openhartoperatie van 9 maart 2012 heeft m'n roeifietscarriƫre geen goed gedaan. Om de effecten op het roeifietsen te zien van m'n hartfalen en het operatieve ingrijpen heb ik de roeifietskm's per maand vanaf begin 2009 tot begin 2014 in een staafdiagram weergegeven. De precieze aantallen km's zijn niet zo belangrijk maar het verloop ervan in die jaren zegt meer.

In de loop van 2011 kon ik goed merken dat ondanks het roeifietsen m'n conditie niet verbeterde, maar zelfs slechter werd. In september 2009 adviseerde m'n cardioloog om een hartoperatie te ondergaan. Deze werd op 9 maart 2012 uitgevoerd. Vanaf februari 2012 tot eind april heb ik niet gefietst, daarna ben ik weer voorzichtig begonnen. In de loop van de zomer 2012 ging het (voorzichtig) roeifietsen weer beter, maar eind oktober-begin november heb ik ergens in de maagstreek een ondershuidse blessure opgelopen. Wat en hoe dat precies is beschadigd, weten we nu nog niet, maar daarna ging het roeien ronduit slecht: geen lucht genoeg en pijn en ongemak in de maagstreek. 't Roeien was een bezoeking geworden!

Nu lijk ik eindelijk de weg naar verbetering te hebben gevonden…

1 opmerking:

Frederico zei

Dat was inderdaad een leuke ontmoeting!
Meer daarover op
http://freekkuijper.blogspot.nl/2014/03/heeft-u-ook-een-blog.html