24 februari 2014

Voorjaar maar nog geen lente

Het is af en toe redelijk fietsweer, maar het houdt niet over. De wind blijft stevig en fris en bij ons blijft de temperatuur al gauw 2-3 ºC achter bij de weersverwachtingen. Toch lukt het ons om fietskm's bij elkaar te sprokkelen en deze middag kon gelukkig de roeifiets van stal worden gehaald. Voor het eerst moest de reserve-roets worden gebruikt. M'n "oude" (!) roets kreeg namelijk bij het inspecteren en oppompen een lekke achterband, dus die krijgt dezer dagen een onderhoudsbeurtje: nieuwe binnenband, nieuwe aandrijfkabel en een hoognodige wasbeurt.

Handig, zo'n reserve-roets :-)

Met moed, beleid en trouw en aangepaste rekoefeningen worden m'n middenrif en buikspieren met gepaste voorzichtigheid gereactiveerd en met korte tochtjes van 25-35 km wordt de conditie weer opgevijzeld :-)

Werken in de tuin zorgt voor additionele lichaamsbeweging: winterrommel opruimen, weliswaar met mate omdat ik absoluut geen tuin wil die op 'n steriele zandbak lijkt en tè netjes en tè opgeruimd is. 'k Ben daar bepaald niet te vroeg mee. De natuur zet nu snel door en de honderden crocussen in onze tuin staan allemaal in volle bloei.

Veel mensen lijken dit nog niet door te hebben, want ook tijdens onze fietstochten zien we nauwelijks mensen bezig in hun tuin. Vreemd...

3 opmerkingen:

marcel beekmans zei

ja het waaide idd stevig, maar we hebben even mogen proeven aan de lente alvast

Wim Schermer zei

Dag Wijnandt,
Onze hortensia's liepen al zo ver uit dat ik nu al moest terugsnoeien en - uitgedund - heb verplaatst.
Ziet er wel wat kaal uit, maar dat duurt maar een maand.
Onze 1000 krokussen en 2000 sneeuwklokjes zijn door de eenden allemaal opgegeten toen ze enkele jaren geleden zijn gepland en hun eerste blaadjes boven de grond staken.
Het zal voor het eerst zijn dat ik in februari al gras moet maaien.
Groeten,
Wim

Wijnandt zei

Wat bovendien speelt is dat we ook in het "hoge Noorden" een paar echt zachte dagen hebben gehad. Dat doet je nog meer naar echt zacht lenteweer verlangen! De hele dag lekker rondzwerven langs 's Heeren dreven!

'k Heb geen hekel aan het werken in de tuin: lichte werkzaamheden in een mooie en aangename omgeving, wat wil je nog meer?

En vanochtend zijn de eerste (witte) bosanemonen gesignaleerd. Ook mooi spul dat zich graag verder uitbreidt. Gelukkig geen vogels die alles kaal grazen... Wel hier en daar rare vogels die hun tuin met bestrating en steenslag volgooien.