14 februari 2012

Vorstperiode en laatste loodjes

Over het roeifietsen kan ik heel kort zijn: vanaf dat het goed ging vriezen, heb ik niet geroetst.

In die vorstperiode was het veel aantrekkelijker om samen met Willy, m'n thans ook gepensioneerde vrouw, bijna elke middag 1-1½ uur te gaan wandelen in de omgeving van Veendam of Zuidlaren. Door een handige keus van route en omlooprichting, rekening houdend met vooral de windrichting, waren dat zeer aangename wandelingen door mooie winterse landschappen en langs de vijvers en vaarten met schaatsers.

Samen fietsen zat er niet in. Willy heeft namelijk 3 weken geleden (24 januari) haar linkerpols gebroken toen ze 's ochtends, onderweg naar onze brievenbus om de krant te pakken, onderuit ging op onze oprit :-(
Eerst is die pols gezet, maar na een week bleek dat de breuk toch operatief moest worden vastgezet, zodat ze op 7 februari is geopereerd in het Delfzicht ziekenhuis in Delfzijl, en de volgende dag 's ochtends weer naar huis kon.
Ze kan nu zich alweer redelijk redden, maar er zal toch een en ander moeten worden geregeld wanneer ik aan de beurt ben om onder het mes te gaan. Gelukkig hebben buren en familie al spontaan laten blijken te willen bijspringen :-)

De Isalakliniek in Zwolle heeft de gewoonte om de patiënten die zijn aangemeld voor een hartoperatie, uit te nodigen voor een z.g. preoperatieve polikliniek. In ca. ½ dagdeel worden wat eenvoudige aanvullende onderzoekjes gedaan (anamnese, bloedafname, flesje urine, Röntgenfoto van borstbeen, ECG) en voorlichting verstrekt door een hartchirurg.
Gisterochtend had ik mijn preoperatieve kliniek. Dat verliep allemaal zeer voorspoedig en prettig. Ook om daar te komen vanuit Veendam leverde geen problemen. Wegens het verwachte inzetten van de dooi en daarbij horende gladde autowegen had ik vorige week al een hotelkamer gereserveerd voor zondag/maandag. En dat bleek echt niet overbodig…

A.s. donderdag (16 feb) wordt mijn medisch dossier besproken in het hartteam. Als er gisteren geen gekke dingen en/of complicerende factoren zijn gevonden, kan ik die dag ook een oproep verwachten voor de opname en ingreep in Zwolle.

Ik dus binnen afzienbare tijd naar Zwolle, en voor die tijd m'n roeifietsen naar Middelburg voor een zeer grondige onderhoudsbeurt en update naar de nieuwste stand van de roeifietstechniek :-)

2 opmerkingen:

transalp zei

succes en sterkte in Zwolle.

Hendrik Jan
Quest 33

Wim zei

Succes met alle onderhoudsbeurten; aan de roetsen en het eigen lijf......;)

Ik ga deze zomer naar Derk om de snek te laten aanpassen.

Wim