20 november 2011

Onder het mes in München en zeg nooit "nooit"

M'n huisarts bleek zeer geïnteresseerd in het verdere verloop en m'n cardioloog werkt van ganser harte mee om m'n lekkende mitralisklep in München te laten repareren. Het eerste wat hij deed was m'n zorgverzekeraar vragen om een machtiging hiervoor. Vervolgens stuurde hij mij weer op pad voor nog 'n paar medische onderzoekingen. De Duitse checklist voor pre-operatieve medische onderzoekingen is namelijk wat uitgebreider dan wij ten onzent hanteren voor hartoperaties. Zo volgde ondermeer een uitgebreid gebitsonderzoek door m'n tandarts, waarvan de bevindingen prompt aanleiding gaven tot enkele noodzakelijk ingrepen door tandarts en kaakchirurg. Natuurlijk leidt dit tot vertragingen: pas op 28 november a.s. kan ik bij de kaakchirurg terecht voor een apexresectie aan de distobuccale radix van element 26 en een orthopantomogram (OPG).

Als dit alles voltooid is kan m'n medisch dossier naar het Deutsches Herzzentrum München en kunnen m'n cardioloog en de hartchirurg(en) aldaar overleggen hoe dit varkentje te wassen.

Zeg nooit "nooit"
Er zijn natuurlijk ook andersoortige voorbereidingen nodig. Dat was de oorzaak dat we op twee punten onze principes moesten prijsgeven:
* onze auto is nu voorzien van winterbanden, hoewel we tot voor kort er heilig van overtuigd waren dat we best zonder konden. Maar deze winter kunnen we worden gedwongen om de auto te gebruiken onder min of meer winterse omstandigheden;
* en nee, liever geen laptopje meer, zo dacht ik nog tot twee weken geleden. Maar nu telt ons huishoudentje maar liefst 4 computers, met een MacBook Air 13" als laatste aanwinst. Heel mooi mesjientje trouwens en prima geschikt om "onderweg" te mailen en online vliegtickets en hotels te boeken.

Natuurlijk zijn het spannende tijden en daarom ben ik niet altijd in m'n gewone doen. Soms wat rusteloos en gespannen en soms kan ik mij slecht concentreren. Maar ertegen opzien, daar is tot nog toe gelukkig geen sprake van!

Gelukkig werkt het weer eindelijk mee. Er is wat zon en een combinatie van temperaturen van ruim boven 0 graden en nauwelijks wind. Dat maakt een ommetje roeifietsen tot een feest, ook omdat het bijzondere karakter van het veenkoloniale landschap treffend wordt benadrukt door het warme licht van de laagstaande zon!
En af en toe een mooi concert in Groningen zorgt eveneens voor de noodzakelijke ontspanning.

Occupy Wallstreet
Natuurlijk volg ik de belangrijkste ontwikkelingen van deze beweging. Het doet mij goed te lezen dat in de USA de Occupy-beweging de politieke agenda en de maatschappelijke opinie over inkomensongelijkheid en de heersende plutocratie beïnvloedt. Nu maar hopen dat dit doorzet, ook in ons Europa en dat het vrijgevochten marktdenken en casinokapitalisme hierdoor de voet wordt dwarsgezet.

Het valt mij op dat de gevestigde maatschappelijke instituties bij ons in dezen bijna alle met de mond vol tanden staan. De zegslieden van kerken -vooral de Protestantse Kerk in Nederland, de vakbonden en de linkse politieke partijen zijn vooralsnog sprakeloos. Maar dat is niets nieuws: als het erop aankomt blijken dergelijke instituties maar al te vaak verstoken van alertheid, durf en daadkracht.
Laf en gemakzuchtig is misschien een betere omschrijving...

3 opmerkingen:

klaas zei

Wauw.... Wijnandt. Dat is allemaal niet niks... wat je not moet ondergaan. Eens met wat je schrijft over de Occupy beweging; maar ook eens dat de Macbook air 13" (gemaakt door een grote multinational) een pracht machine is. Heb hem wellicht tegelijkertijd met jou aangeschaft. Wat een machine he.

Kijk eens naar ommwriter; een hele leuke tekstverwerker voor weinig. En als je met gps je ritten bijhoud; rubitrack is heel mooi.

groet en alle, alle goeds!
Klaas

Wijnandt zei

Hoi Klaas,

dank voor je bemoedigende woorden! Overigens zie ik niet op tegen de komende hartoperatie. 'k Heb er alle vertrouwen in dat ik bij DHM in goede handen ben!

Gelukkig is het 'akkefietje' bij de kaakchirurg sinds gistermiddag achter de rug. Daar zag ik wèl erg tegenop, hoewel mensen die het kunnen weten mij geruststelden dat het allemaal heel erg meevalt. En dat bleek inderdaad het geval.

Ja, de MacBook Air 13" is een heel mooi mesjientje! Ook lekker licht, wat belangrijk is als je alleen handbagage wilt meenemen en het gewicht moet beperken tot maximaal 2x8kg.

'k Heb de inhoud van de harde schijf van m'n meestgebruikte computer, de MacPro, gekopieerd naar de MacBook Air. Dat ging heel gemakkelijk met de migratie-assistent.

Hopelijk komt in de loop van 2012 (Q2) de Sonnet Allegro FW800 Thunderbolt adapter beschikbaar zodat ik de Mac Pro heel gemakkelijk kan klonen naar de MacBook Air in de doelschijfmodus. Dat doe ik al regelmatig met m'n Mac Mini die daardoor niet alleen als backup functioneert maar ook als reserve-computer.

Bram Smit zei

Hoi Wijnandt
Ik las dat je weer flink wat voor de kiezen hebt gehad.
Petje af voor je veerkracht !
Momenteel ben ik druk met het Quest-veerproject en een handbike voor een jongteje zonder voeten in Kenia.
Ook hebben we een nieuw huisgenootje, een zwart katertje,door familie meegenomen uit Frankrijk.
Sterkte in Munchen ! ook namens Joke
Bram