18 januari 2011

Hoog water in Deventer en weer roetsen!

Na de afgelopen winterperiode was het zondag een verademing om weer een eind weg te gaan zonder ons te hoeven bekommeren over mogelijk gladde wegen. Naar Deventer dus!

M'n vrouw en ik gaan 's zondags regelmatig (ca. eens per maand) naar Deventer. 't Is een heel sfeervolle en heel levendige stad, prachtig gesitueerd aan de IJssel. Graag maken we 'n wandeling vanaf de Beestenmarkt, langs 't spoorstation, door het Rijstenborgherpark, langs de IJsselkade richting roeivereniging en jachthaventje, en dan weer terug. We gaan de spoorbrug over, door het plantsoen Worp en over de Wilhelminabrug terug naar het oude stadscentrum. Soms maken we een omweg langs de nieuwe flats aan de IJssel en gaan vandaar rechtstreeks naar wat vroeger de Boreelkazerne was en dan het oude Bergkwartier in met z'n mooie oude straatjes. Via de Brink en langs de Schouwburg aan de Leeuwenbrug komen we weer bij onze geparkeerde auto op de Beestenmarkt.
Dit is natuurlijk een van de vele mogelijkheden om 'n mooie wandeling te maken...
Inclusief het aangenaam verpozen in de mooie serre van het IJsselhotel en café Dikke van Dale in het oude centrum, zijn we enkele uren onderweg. 't Is een prachtige wandeling dank zij het sterk afwisselende karakter ervan.

We wisten dat het water in de IJssel weer 'ns hoog stond, maar we waren toch verrast door het volksfestijn dat in Deventer aan de gang was! Overal drommen mensen die rondwandelden en naar het hoge water keken. Het was druk en gezellig, met een gemoedelijke sfeer. Opvallend was het aantal fotoliefhebbers dat rond liep. 'k Heb nooit zoveel mensen zien rondlopen met fototoestellen, vaak met enorme telelenzen (200-300 mm). Tussen al dat Canikongeweld viel ik (gelukkig) niet op met m'n  31 mm objectiefje op m'n Pentaxje :-) 

Zo'n ongewoon grote plas water is natuurlijk leuk om te fotograferen, maar ik ging liever een of twee treedjes hoger in de mediavoedselketen, en fotografeerde vooral de mensenmassa's (1 stapje hoger) en ook de fotograferende fotografen (2 stapjes hoger).

En goddank kan er weer geroetst worden! Regelmatig was het èn droog èn heel zacht, zodat ik de afgelopen week een begin kon maken met het opvijzelen van m'n weggezakte conditie.
'k Snap nog niet dat ik in een alweer ver verleden het enkele maanden kon volhouden zonder te roetsen… Leve m'n roei3wieler!

1 opmerking:

Wim Schermer zei

Hi Wijnandt,
Mooie open beelden met een uitstekende scherpte.
Het hoeft zeker niet altijd Nikon of Canon te zijn, blijkt maar weer eens.
Groeten,
Wim