08 april 2009

Prettig ritme: tuinieren, dan fietsen

Nu het langer dan een week voorjaarsweer is -van heel fraai tot aangenaam- merk ik dat ik geen minuut langer dan strikt noodzakelijk binnen wil zijn. Gelukkig laten in de tuin werken en fietsen zich voortreffelijk combineren. Bijv. een ochtend tuinieren en 's middags een ommetje op de roeifiets.

De harde wind maakt het stoffig buiten, er is vannacht en vandaag nog te weinig regen gevallen om de droge akkers rondom Veendam geheel stuifvrij te maken. Prima weer om nu even binnen te zitten en wat fietsimpressies te posten...

Algemeen. De lange winter en vooral het weer wat nergens voor deugde behalve binnenzitten, heeft bij mij z'n sporen achtergelaten. Op het eind begon het alsmaar doorzeurende niksige winterweer mij behoorlijk op de zenuwen te werken!
De eerste drie maanden van dit jaar heb ik weinig gefietst wegens de onaantrekkelijke weersomstandigheden in het noordoosten van Nederland. Het is goed te merken in de fietskm-logs: januari 301 km in de WAW; februari+maart 69 km op de roeifiets, 359 km in de WAW. Da's maar 729 km in de eerste drie maanden van dit jaar!

Roeifiets. Zelfs na de lange winterpauze voelde de roeifiets vanaf het begin weer als vanouds vertrouwd aan en na enkele tientallen meters was de routine weer helemaal terug. Alleen m'n conditie hield niet over, en ik heb die met trainingsrondjes van 10 en 25 km weer moeten bijspijkeren. Gelukkig was dat met 'n week zo goed als bekeken, en nu kan ik zeggen dat ik weer een behoorlijk uithoudingsvermogen heb. Nu de snelheid nog...
[lofzang op de roeifiets] Bij tuinieren en roeifietsen merk ik goed dat m'n rug en andere spiergroepen de laatste jaren veel sterker zijn geworden. Dank zij een serie rek- en strekoefeningen die ik meestal na het fietsen doe, ben ik ook nog een stuk soepeler geworden. Bukken, hurken, knielen en weer oprichten, het kost mij allemaal geen moeite. [/lofzang op de roeifiets]

RANS Dynamik Pro. Heerlijk fietsje! Betrekkelijk licht (ca. 13 kg) en supermooi afgemonteerd. Afgelopen zondag maakten m'n vrouw en ik een kort fietsritje naar de opstapdag in Assen, en alles ging heel gemakkelijk. Het comfort, voorzover je dat kunt beoordelen na een ritje van 2x13 km, was ook uitstekend ondanks dat ik het zadel nog niet helemaal goed heb afgesteld. Klimmen doet het met de nieuweling uitstekend, beter dan met m'n Cruz. 'k Moet 'm eerstdaags maar gauw uitproberen op de Posbank...

3 opmerkingen:

Mick zei

Nóg 'n Lofzang: Nadat ik vanuit 'n voor mij moeilijke positie de RVS-verstevigingen moest aanbrengen bij de achtervorkophanging vd Alleweder ben ik uit 'lijfsbehoud' 'n retourtje moeder's gaan roetsen om m'n rug weer 'in shape' te krijgen.
De FAW heb ik pas de volgende dag beproefd (en heeft de 250km Paastreffen glansrijk doorstaan trouwens).

marcel beekmans ( beekie ) zei

couteDe eerste drie maanden van dit jaar heb ik weinig

"gefietst wegens de onaantrekkelijke weersomstandigheden in het noordoosten van Nederland. Het is goed te merken in de fietskm-logs: januari 301 km in de WAW; februari+maart 69 km op de roeifiets, 359 km in de WAW. Da's maar 729 km in de eerste drie maanden van dit jaar!"

dat heb ik deze maand alleen al gereden:P zit al over de 800 heen:P pfff merk het wel aan m'n beetjes:P

Wijnandt zei

@Mick: bedankt voor de mooie foto en je verslag van gelukkig een uitstekend verlopen Paastreffen zonder overbodige malheur en ongemak! Wij fietsers hebben de afgelopen weken in deze periode van heel mooi weer ruimschoots ons hart kunnen ophalen.
Bij jou werkt het dus ook, rugonderhoud met de roeifiets :-) ... Dat kan zowel nu als op termijn heel veel ellende voorkomen! En 't is nog vreselijk leuk ook...

@Marcel: Gelukkig heb ik dank zij het mooie weer deze maand m'n leven kunnen beteren! Na Koninginnedag (30 april) weet ik precies hoeveel km's ik deze maand bij elkaar heb gescharreld op m'n roeifiets (de meeste natuurlijk), op m'n nieuwe mtb, de RANS Dynamik Pro, en in m'n velomobiel de WAW015.

Overigens staat nu m'n tuin er schitterend bij, met heel veel bloeiende struiken. 'k Ben wel blij met de regen van vannacht en hopelijk ook de komende dagen, want het is hier erg droog geweest.