14 januari 2009

Heel goed bericht

Straks zal ik met een prettig gevoel m'n velomobiel WAW015 uit onze fietsgarage rijden en een ontspannen ommetje maken. En daar heb ik vandaag een heel goede reden voor...

Het is alweer ruim 5 jaar geleden (juli 2003) dat ik te horen kreeg dat ik prostaatkanker had in een gevorderd stadium met 3 uitzaaiingen, te laat voor operatief ingrijpen zodat op dat moment alleen een hormoonkuur met Lucrin Depot mogelijk was.

En vanochtend was het weer tijd voor de halfjaarlijkse controle bij m'n uroloog in het St. Lucas ziekenhuis (Winschoten). Dit keer erg spannend, want de afgelopen 12-18 maanden bleek de PSA/vrij PSA bloedspiegel -een maat voor de activiteit van prostaatkankertumoren- langzaam maar zeker weer omhoog te kruipen, met een vrij hoge waarde van 9 bij de laatste controle van alweer een half jaar geleden.

Dr. Krol (m'n specialist) schreef daarom de vorige keer als aanvullende medicatie Casodex voor, dit om evt. hardnekkige resten van testosteron, niet alleen mannelijk geslachtshormoon maar ook een groeibevorderend hormoon voor prostaatkankertumoren, uit m'n lichaam te verwijderen.

Nu, na een half jaar Casodex-inname, blijkt m'n PSA/vrij PSA bloedspiegel te zijn teruggevallen naar ca. 1, een alleszins acceptabele en zeer geruststellende waarde.

Voorlopig is de schaduw over m'n leven weer minder diep en zorgwekkend :-)

Deze ochtend kreeg ik tevens bericht dat m'n bestellingen, 2 getande Terracycle kettingrollen en Therm-ic voetverwarmers met afstandsbediening, wellicht deze week al zullen arriveren...

Vanavond zullen we een mooie fles wijn open maken bij het avondeten om dit alles te vieren...

1 opmerking:

Mick zei

Recht zo die gaat! Maar niet meer 't ijs op hé?!