21 december 2006

Sneller dan anders

Ik sta vandaag even voor zonsopgang op met het voornemen om vanochtend in onze tuin de bloeiende -dus ten dode opgeschreven!- bamboe op te ruimen en te verhakselen, en vanmiddag met WAW015 50 km te fietsen.

Gisteren heb ik de ketting van WAW015 verzorgd. Deze was schoon, op het slijpsel van de 4 kettingrollen na. De stroomlijn blijkt de ketting effectief tegen het vuil op de weg te beschermen.
Eerst voegde ik twee schakels aan de C10 Campagnolo ketting toe. Deze was namelijk te strak geworden na 'n paar veranderingen in de afstelling. 'k Heb vervolgens zoveel mogelijk vet van de ketting afgeveegd met een doekje en vervolgens gesmeerd met Morgan Blue Extra Dry Lube. Het ronddraaien van de trappers ging daarna veel lichter!

Vanmiddag ga ik al direct zeker 2-3 km harder dan ik gewend ben en dat blijft zo tijdens de hele rit van iets meer dan 48 km -zonder pauze- tot aan de warme chocolademelk bij Van Beresteijn. Dat blijkt ook uit de gemiddelde ritsnelheid (AT-mode) die nu 2,7 km/uur meer is dan het beste gemiddelde daarvoor.
Maar of het alleen lig aan de verlengde en gesmeerde, dus soepeler lopende, ketting? Gisteren heb ik namelijk voor mijn doen flink wat koolhydraten geladen door anderhalf gebakje te verorberen dat Willy van het werk had meegenomen, overgebleven van een tractatie door collega's.

Het geheel overdenkend denk ik dat ik de WAW misschien nog wat lichter kan laten lopen door de eenvoudige kettingrollen te vervangen door de speciale kettingrollen van Terracycle. Binnenkort maar 'ns overleggen met Dries Callebaut...

50 km gefietst

2 opmerkingen:

allewedertje zei

Hoeveel km was het geleden dat je je ketting had gesmeerd ? De ketting in mijn AW is nieuw en loopt nu tegen de 2000km aan, en het wordt tijd om te smeren, want hij begint wat te piepen. Kom jij ook naar de Oliebollentocht ?

Tihamér

Wijnandt zei

Goedenavond Tihamér,

dit was de eerste keer smeren sinds ik de WAW heb, bij ODO 1695 km. Jouw AW-ketting is zo te lezen nu ook rijp voor een smeerbeurt. Is de AW-ketting goed beschut tegen water en modder?

Nee, dergelijke evenementen zijn niet aan mij besteed. 'k Vind trouwens in die regelmatig weerkerende fotoreportages steeds weer argumenten om m'n afkeer daarvan in stand te houden.

Wijnandt.