30 januari 2018

Fiets! en nog wat…

De kleine taalkundige variatie op de titel van deze weblog komt niet zomaar uit de lucht vallen :-)

Fiets!
De enkele mooie dagen tussen de lange reeks van somber en druilerig weer èn het gestage maar nu goed merkbare lengen van de dagen maken mij onrustig. Het duurt niet lang meer of ik kan weer ’ns fietsen. De termijn van 3 maanden extra voorzichtigheid zit er bijna op en af en toe lijkt het zelfs voor deze koukleum aardig weer om op de fiets te gaan zitten!

Als alles volgens plan verloopt wordt m’n nieuwe trike HP Velotechnik Scorpion fs plus 26 in week 9 in elkaar gezet en kan ik ’m even voor half maart a.s. ophalen.

In grote lijnen staat de configuratie vast:
Het nieuwe model frame fs plus 26 in de kleur rood, E-ondersteuning Go Swiss Drive, schakeling Pinion C1.12.
De aanvullende details van de configuratie zijn grotendeels uitgezocht maar kunnen op kleine onderdelen aanpassing behoeven na kennismaking (proefrit!).

En nog wat…, diverse grotere en kleinere projectjes
Muziek!
Grappig dat onze voorliefde voor vooral klassieke muziek ons soms verrassingen bezorgt. 'k Heb een paar weken geleden een proefabonnement op Spotify genomen om te horen hoe dat valt te combineren met streamen via de Phonak ComPilot naar m'n twee hoortoestellen. Er is veel mogelijk, maar het luisteren naar muziek uit heel goede luidsprekers vind ik het plezierigste. Echter, streamen vanaf internet naar onze alweer wat gedateerde hi-fi/tv spullen is niet zonder meer mogelijk.

Overleg met onze B&O-dealer in Groningen, die ook de nogal opvallende BeoVision 10-40 TV in onze huiskamer heeft geleverd, leerde ons dat vervanging van de luidsprekers door de meest recente versie (Beolab 18), het aansluiten van een BeoLab Transmitter 1 en een Apple TV-4 de gemakkelijkste oplossing is met veel mogelijkheden, geen extra kabels boven de vloer en relatief gezien ook de goedkoopste :-) .  Gaandeweg dat wikken en wegen merkten we dat onze "oude" luidsprekers alweer 23 jaar oud waren!

't Spul is besteld en wordt over ruim een week bij ons thuis geïnstalleerd.
Zijn we op onze leeftijd weer helemaal bij de tijd :-)) :-))

Tuin
Deze week wordt een begin gemaakt met het aanpassen van onze tuin zodat-ie minder onderhoudsintensief wordt.

Volgende week worden de drie zieke essen gekapt en kort daarna het herfst/winter onderhoud gedaan, helaas 3-4 maanden later dan gebruikelijk. En dan is het wachten op het voorjaar hoe alles zich gaat ontwikkelen!

Tot zover de diverse projectjes.

Medisch
Deze ochtend waren we al vroeg op het spreekuur van m’n uroloog-oncoloog in het UMCG. We hebben de uitslagen van de PET-CT scan en skeletscan uitvoerig doorgenomen en het komende behandelplan vastgesteld:
eerst worden m’n bovenbenen en bekken enkele malen bestraald om het bot te versterken, zodat het risico op spontane botbreuken zo klein mogelijk wordt gehouden.
Daarna krijg ik half maart een eerste Radium-223 injectie toegediend en aan de hand van bloedonderzoek bezien hoe mijn lichaam daarop reageert. Als er geen bezwaren lijken te zijn worden de overige maandelijkse Ra-223 injecties ingepland.

Met het begin van de Ra-223 kuur wordt het gebruik van enzalutamide stopgezet omdat dit nauwelijks effect meer sorteert. De hormoonkuur, de 3-maandelijkse injecties van Lucrin, blijft gewoon doorgaan…

En nu een wandelingetje in de buurt!

3 opmerkingen:

Mick zei

Moet je doen Wijnandt!
Ik heb in de tuin hier zelfs al de eerste kleine eksters in de mezenbol hangen :-)
Hoopte nog even dat ze van de Grote Bonte Specht afkomstig waren. Maar geen rood en die extreem lange staarten...
Ach Ekstertjes zijn natuurlijk ook best grappig!
Mvg Mick

Mick zei

Achteraf bezien benne het toch waarschijnlijk Witte Kwikstaartjes of Staartmezen...Op zoek naar insecten natuurlijk.

Pé Koomen zei

Hallo Wijnandt,
Ik heb net je laatste bericht gelezen van 30 jan.en hieruit begrepen dat jij een lange weg moet gaan om weer mee te doen in het "volle" leven. Zelf ben ik ook naar een uroloog verwezen, vorig jaar maart, ook de angst voor prostaatkanker omdat 2 zwagers van mij daar ook mee te maken kregen. Ik heb geluk gehad na de prostaat "uitholling" mocht ik 6 weken niet fietsen en dat was het. Na 4 weken was ik alweer van start en bij de controle na 6 weken had ik alweer bijna 1.000 km gefietst. Een tevreden uroloog en een zeer opgeluchte en gelukkige patiënt . Veel sterkte voor de komende tijd.
Gr. Pé