30 juni 2017

Het kabbelt rustig voort maar wel met aanpassingen

Vakantie anders
Bijna 3½ maand kabbelt ons leventje rustig voort. Er zijn geen opzienbarende zaken te melden, behalve dan dat ik net op tijd -1 à 2 weken voor de afreis naar ons geliefde Beieren- mij realiseerde dat ik een vakantie in Zuid-Duitsland niet meer kan trekken. Te vermoeiend en een te grote kans op vervelende medische ontwikkelingen ver van huis.
Annuleren was gelukkig mogelijk, en we konden als alternatief op tijd boeken voor een kort verblijf van 3 nachten in Winterswijk, hotel - B&B Nieuw Beusink. Die mini-vakantie is ons heel goed bevallen: uitstekend verblijf, mooi landschap, prima fietsen in de omgeving, zelfs bij 34 graden :-)

In de Achterhoek navigeerden we zo simpel mogelijk en volgden knooppuntenroutes die we op de Bikepointer opschreven; soms raadpleegden we de Falk fietskaart Achterhoek, (nr. 10 Nederland, 1:50.000; echt een aanrader!) en heel soms de app "Kaarten" op de iPhone.

Rondom Winterwijk konden we goed zien hoe de langdurige droogte en de hoge temperaturen hun tol eisten: verdorde, soms afgestorven begroeiing en geelgekleurd dor grasland. Gelukkig bleek bij thuiskomst dat onze eigen tuin de hitte- en droogteperiode goed doorstaan heeft omdat wij vlak voor vertrek gedurende 2 dagen de hele tuin grondig hebben gesproeid!

Natuurlijk hebben we de privétuin van Piet Oudolf in Hummelo bezocht!


Winterswijk en Achterhoek zijn ons zo goed bevallen dat we daar een 2e verblijf hebben geboekt omstreeks medio augustus.

Vakantie thuis
M’n vrouw en ik hebben afgesproken dat we tot 5 juli a.s. -de oorspronkelijke einddatum van de voorgenomen vakantie in Beieren- ons zullen gedragen als vakantiegangers. Dus doen we alleen dingen die we leuk vinden en buiten de normale routine van alledag vallen, en die zijn er gelukkig genoeg! Veel moeten we van het weer laten afhangen -met dank aan buienradar.nl- omdat het af en toe duchtig kan regenen!

Tweede kans voor de Toxy Flite?
Bijna een week geleden lag ik onder de lakens ’s nachts (eventjes) wakker en moest opeens aan m’n Toxy Flite denken die nog steeds te koop staat bij de Ligfietsshop van Gerrit Tempelman in Dronten. 'k Haalde mij het kekke fietsje voor de geest, en kon mij de leuke details ervan goed herinneren. Tegelijkertijd dacht ik: "Waarom niet opnieuw proberen?" Een mogelijke succesfactor voor de hernieuwde poging ligt voor de hand: géén klikpedalen, maar normale pedalen waar een gewone schoen niet zo gemakkelijk van af glijdt. Voordeel: geen vertraging door uitklikken, de voetjes staan sneller op de grond, en de kans op omvallen is kleiner. De nare gevolgen van onbedoeld van een pedaal afglijden zijn minder ernstig dan bij een trike, waar "leg suck" een bijna onvermijdelijk gevolg is.

’n Paar dagen later heb ik een afspraak gemaakt met Gerrit om een proefritje te maken op de Toxy Flite. Als dat goed uitpakt neem ik 'm weer mee naar huis.
'k Ben benieuwd!

1 opmerking:

2lions zei

Hallo Wijnandt,

Fijn dat je op deze manier je aandacht kan vestigen op de leuke dingen des levens.
Wat je nog wel kan doen, met beide handen vastpakken, en dat doen jullie heel erg goed.
Winterswijk daar zijn we een paar week geleden ook nog geweest,maar dan met de buscamper met de fietsen achterop. Wist je dat er een mooie fietsroute loopt van Winterswijk naar Bocholt? best de moeite waard. Begint in het centrum vlak bij het station. meer hierover http://buscamper2lions.blogspot.nl

groet, Greenmachinist.