03 januari 2016

Apple-computer te koop voor weinig geld

'k Realiseerde mij al geruime tijd geleden dat m’n Mac Mini (2009) overbodig is geworden door de aanschaf van een MacBook Air (2011).

Al was de aanschaf van de MacBook Air ongepland en paste die niet helemaal in m’n machinepark, toch hou ik 'm nu liever dan de Mac Mini. Beide werden/worden gebruikt als externe backup voor m'n Mac Pro (voor Apple-kenners: opstarten in de target mode met een FireWire kabel naar de Mac Pro -bij de MacBook Air met een FireWire/Thunderbolt adapter) en als reserve-computer voor als de Mac Pro zou uitvallen. De MacBook Air heeft daarbij het voordeel dat je 'm ook "on the road" kunt gebruiken voor volwaardig computerwerk.

Meer info over de Mac Mini:
Mac Mini 2.53GHZ Core 2 Duo (Late 2009)
Apple Mac Mini 2.53 GHz review

M’n aanbieding voor € 75,- : de volgende zaken, die alle in onberispelijke staat zijn en naar behoren functioneren:
  1. Mac Mini computer (320GB (5400 RPM) 2.5" SATA Hard Drive; 2GB (1GB x 2) RAM PC3-8500-SODIMM) met Apple netvoeding adapter.
  2. Apple toetsenbord met USB-snoer.
  3. FireWire/FireWire kabel.
  4. Geïnstalleerd is OS X El Capitan, versie 10.11.2. Na opstarten is de Mac Mini direct configureerbaar vanaf de keuze voor de systeemtaal (hierbij is wel een USB Apple muis nodig!).
Wie het eerst komt, die het eerst maalt, daarover is geen discussie mogelijk. In principe verstuur ik de spulletjes, gewikkeld in bubbeltjesplastic, in 1 KPN postpakket naar het opgegeven postadres. Na ontvangst geef ik m’n bankrekeningnummer op zodat de € 75,- kan worden overgemaakt.

Niet inbegrepen zijn een muis en een beeldscherm met aansluiting. Hiervoor zijn veel oplossingen mogelijk die vooral bepaald zullen worden door persoonlijke omstandigheden en voorkeuren. Internet biedt voldoende informatie hierover.
Wie hiervoor een kabel van het type "Mini DisplayPort to Dual-Link DVI Adapter" kan gebruiken: die heb ik ook in de aanbieding voor slechts € 25,-. Een Apple Cinema 30 inch beeldscherm kan hiermee heel gemakkelijk worden aangesloten op de Mac Mini.

5 opmerkingen:

Richard zei

Dat is zeker niet duur. Ik zou 'm voor dat bedrag wel willen overnemen, alleen ben ik een onbekende lezer en geen vaste reageerder/blogger. Ik lees af en toe wat blogjes over lig- en roeifietsen :)

Jos zei

Hallo Wijnand,
Ik ben net zo'n onbekende ligfietser blogvolger. Maar zou de Mac mini prima kunnen gebruiken. Dus als de eerste reactie tot niets geleid heeft hou ik me aanbevolen. Bereikbaar op: mail@jos-fliers.nl . Ik merk het wel,
Groet Jos

Wijnandt zei

Dag Richard (en Jos),

Richard is ruimschoots de eerste die belangstelling toonde. Als Richard mij z'n e-mail adres laat weten kan ik de Mac Mini met toebehoren opsturen. 't Zal wel niet zo vlot gaan want het is hier in het Noorden (Veendam en wijde omgeving) een moeizame zaak om je te verplaatsen.

Mijn e-mail adres is wtv (at) netvisit.nl .

Richard zei

Een emailtje komt eraan :) Tof, deze kan mooi mn imac g5 uit 2006 vervangen ;)

Jos zei

Dan kan Richard hem ook beter gebruiken dan ik! Dus dat je er maar veel plezier van mag hebben,
Groet Jos