04 oktober 2013

Toch makkelijk, 'n open trike

Het mooie weer vanmiddag verleidt m'n vrouw Willy en mij om samen een ommetje van ruim 34 km te fietsen: Willy op haar Santos mtb, ik op m'n Scorpion pedelec.

Al op de terugweg fietsen we Zuidlaren uit, langs de Hervormde kerk. De Kerkbrink, zo heet dat stuk weg, loopt wat af, dus heel relaxt sjezen we -ik voorop en Willy daarachter- de bocht voor het kerkje door en daar zie ik bij de oversteek naar de Groningerstraat een moeder naast haar fiets met een peutertje achterop.

Door moeder's houding en kijkrichting kijk ik ook naar het fietspad voor mij en zie daar inderdaad iets liggen. En ja hoor, ernaast rem ik af want het is een kinderlaarsje. In het voorbijgaan raap ik het op, het voelt nog warm aan, en bij moeder aangekomen reik ik het laarsje aan.

Moeder blij, peuter weer 2 laarsjes aan en breed grijnzend rij ik verder.

Toch makkelijk, 'n open trike...

In M√ľnchen heb ik eind augustus een foto van onze fietsen kunnen maken voor het Lenbachhaus. Niet dat die foto iets te maken heeft met het voorval van vandaag, maar ook daar trekt de Scorpion veel aandacht :-)

2 opmerkingen:

Willem zei

Het blijft een plaatje deze pedelec trike, wat is je gemiddelde actieradius? Hoe hoog is de spanning voor de motor, 48 Volt?
Gr.Willem

Wijnandt zei

Hi Willem,
De actieradius weet ik nog niet, al vermoed ik dat-ie aanzienlijk is. De accu is een loodzware knol en van het type XL, 48V /8,8 Ah / 423 Wh.

De manier waarop ik m'n ondersteuning gebruik heeft van de accu tot nog toe niet meer dan ca. 20-25% van de opgeslagen energie verbruikt. En daar waren tochtjes bij in Beieren met behoorlijk wat klimmen en een dagafstand van 60-70 km.

En ja, 't is een fraai geheel met 20" wielen voor en een 26" wiel achter. Belangrijk is ook de comfortabele wegligging door de uitstekende vering voor en achter. Tot nog toe, met bijna 2000 km op de teller, is de Scorpion volledig probleemloos in het gebruik.