24 maart 2012

Thuis en revalideren

Gisteren, 23 maart, was ik alweer een week thuis.

Op 9 maart j.l. ben ik aan m'n hart geopereerd (reparatie van de mitralisklep) en op 16 maart ontslagen uit het ziekenhuis, de Isalaklinieken in Zwolle.

Het viel na de operatie niet mee in het ziekenhuis, ondanks de uitstekende verpleging en verzorging: weinig gegeten omdat ik totaal geen trek had en amper geslapen wegens ongemak door spierpijn in nek en schouders. Een paar nachten heb ik half slapend en half dommelend in een stoel doorgebracht omdat dat het beste was vol te houden. Gelukkig kon ik al heel snel m'n bed uitkomen en wat rondlopen. Dat gaf afleiding en gelegenheid om een praatje te maken met medepatiënten.

Het was heel prettig om weer thuis te komen, op vrijdag de 23ᵉ. De belangstelling van buren en familie was groot en de vazen met bloemen talrijk :-)

Pas dinsdagochtend begon ik mij een heel stuk beter te voelen. Vermoedelijke oorzaak: 'n zelfgekookt kommetje pasta gegeten op maandagavond. Daarna kwam m'n eetlust weer snel terug. Dat was wel nodig ook: vóór de operatie woog ik ca. 69,5 kg, vanochtend nog maar 66,0. Dus da's flink eten om weer aan te komen.

Afgelopen donderdag en gisteren was het heerlijk warm en zonnig weer zodat ik de hele dag buiten in de tuin heb rondgescharreld. 'n Beetje mest over de plantjes strooien, 'n beetje de grond loskrabbelen en de plantjes de grond uitkijken ;-)

Maar vannacht en vanmorgen merkte ik aan alles dat ik in m'n enthousiasme toch wat te ver was gegaan door 2 dagen achter elkaar om het huis rond te scharrelen. Dus vandaag is het vooral rustdag: weblog bijwerken en bedankbriefjes schrijven aan al die mensen die hun belangstelling hebben getoond…

Gisteren kreeg ik het goede nieuws van Derk Thijs dat m'n twee roeifietsen -roei2wieler en roei3wieler- weer grondig zijn opgeknapt en aangepast aan de nieuwste stand van de techniek. Dinsdag of woendag komen ze weer thuis :-)
Maar voorlopig is het alleen kijken, kijken en verder niks. Tot 6 weken na ontslag mag ik namelijk niet zwaar tillen, niet autorijden, niet fietsen en al helemaal niet roeifietsen :-(

Reikhalzend zien wij uit naar vrijdag 27 april!

Dus dat wordt een stoeltje neerzetten bij m'n fietsen en roeifietsen, en af en toe ernaar kijken en denken aan de mooie tijden die komen gaan… Dan kunnen de mysterieuze krachten in de sport hun invloed uitoefenen en gaat m'n herstel vast en zeker veel sneller en beter!

Gisteren passeerde de productie van zonnestroom door onze 24 fotovoltaïsche zonnepanelen de 10.000 kWh-grens. Op 15 mei 2009 begonnen we met de eigen productie van zonnestroom en is dus in iets minder dan 3 jaar tijds de mijlpaal van 10 MWh bereikt. Da's niet slecht voor 'n eenvoudig particulier zonnestroombakkertje :-)

02 maart 2012

9 Maart a.s. onder het mes

Het is eindelijk zo ver: donderdag 8 maart moet ik mij 's ochtends laten opnemen in de Isalaklinieken, locatie Weezenlanden, om vrijdag te worden geopereerd aan m'n hart. Er zal nog een aantal onderzoeken gebeuren en ik werd ervoor gewaarschuwd: 'k zal opnieuw een plas moeten inleveren :-)  Plassen op commando is trouwens niet mijn ding. Dat lukte al niet toen ik in een grijs verleden gekeurd moest worden voor militaire dienst.

Enkele dagen van te voren moet ik stoppen met het innemen van bloedverdunner. Ook moet ik rekening houden met uitstel van de operatie als ik dan verkouden of grieperig ben, of wondjes en/of infecties heb. Uitstel kan ook gebeuren in verband met spoedgevallen, ziekte van operateurs, ziekte op OK.

't Spreekt vanzelf dat ik heel blij ben met de bemoedigende reacties en het meeleven op m'n weblog! :-))  Dat geeft weer steun en moed, en daarvan kan 'n mens altijd wat extra's gebruiken…

Begin deze week zijn m'n roeifietsen weggegaan: via m'n fietsenmaker onderweg naar Derk Thijs in Middelburg voor onderhoud, update en bijkomende werkzaamheden

De komende tijd is het wandelen, al dan niet met nordic walking stokken, fietsen op m'n Cruz en snoeien in de tuin. Niet alleen de hertshooi (inmiddels gebeurd) maar ook een grote botanische roos tot bij de grond afknippen (ook gebeurd) en de uitgebloeide klimop terugsnoeien op een groot klimscherm (moet nog). De hakselaar draait heel wat uren.

Damn…, 'k kan niet eens m'n fietskm's voor januari en februari bepalen. De fietscomputertjes zijn ook meegegaan naar Middelburg…