24 maart 2012

Thuis en revalideren

Gisteren, 23 maart, was ik alweer een week thuis.

Op 9 maart j.l. ben ik aan m'n hart geopereerd (reparatie van de mitralisklep) en op 16 maart ontslagen uit het ziekenhuis, de Isalaklinieken in Zwolle.

Het viel na de operatie niet mee in het ziekenhuis, ondanks de uitstekende verpleging en verzorging: weinig gegeten omdat ik totaal geen trek had en amper geslapen wegens ongemak door spierpijn in nek en schouders. Een paar nachten heb ik half slapend en half dommelend in een stoel doorgebracht omdat dat het beste was vol te houden. Gelukkig kon ik al heel snel m'n bed uitkomen en wat rondlopen. Dat gaf afleiding en gelegenheid om een praatje te maken met medepatiënten.

Het was heel prettig om weer thuis te komen, op vrijdag de 23ᵉ. De belangstelling van buren en familie was groot en de vazen met bloemen talrijk :-)

Pas dinsdagochtend begon ik mij een heel stuk beter te voelen. Vermoedelijke oorzaak: 'n zelfgekookt kommetje pasta gegeten op maandagavond. Daarna kwam m'n eetlust weer snel terug. Dat was wel nodig ook: vóór de operatie woog ik ca. 69,5 kg, vanochtend nog maar 66,0. Dus da's flink eten om weer aan te komen.

Afgelopen donderdag en gisteren was het heerlijk warm en zonnig weer zodat ik de hele dag buiten in de tuin heb rondgescharreld. 'n Beetje mest over de plantjes strooien, 'n beetje de grond loskrabbelen en de plantjes de grond uitkijken ;-)

Maar vannacht en vanmorgen merkte ik aan alles dat ik in m'n enthousiasme toch wat te ver was gegaan door 2 dagen achter elkaar om het huis rond te scharrelen. Dus vandaag is het vooral rustdag: weblog bijwerken en bedankbriefjes schrijven aan al die mensen die hun belangstelling hebben getoond…

Gisteren kreeg ik het goede nieuws van Derk Thijs dat m'n twee roeifietsen -roei2wieler en roei3wieler- weer grondig zijn opgeknapt en aangepast aan de nieuwste stand van de techniek. Dinsdag of woendag komen ze weer thuis :-)
Maar voorlopig is het alleen kijken, kijken en verder niks. Tot 6 weken na ontslag mag ik namelijk niet zwaar tillen, niet autorijden, niet fietsen en al helemaal niet roeifietsen :-(

Reikhalzend zien wij uit naar vrijdag 27 april!

Dus dat wordt een stoeltje neerzetten bij m'n fietsen en roeifietsen, en af en toe ernaar kijken en denken aan de mooie tijden die komen gaan… Dan kunnen de mysterieuze krachten in de sport hun invloed uitoefenen en gaat m'n herstel vast en zeker veel sneller en beter!

Gisteren passeerde de productie van zonnestroom door onze 24 fotovoltaïsche zonnepanelen de 10.000 kWh-grens. Op 15 mei 2009 begonnen we met de eigen productie van zonnestroom en is dus in iets minder dan 3 jaar tijds de mijlpaal van 10 MWh bereikt. Da's niet slecht voor 'n eenvoudig particulier zonnestroombakkertje :-)

7 opmerkingen:

Wim zei

Hallo Wijnandt,

Wat geweldig dat je nu alweer een beetje om het huis kunt "rommelen". Het is je gegund.

Het is natuurlijk ook niet zomaar iets zo'n operatie. Luister vooral goed naar je eigen lichaam, zou ik zeggen.

Fijn dat de Roetsen door Derk onder handen zijn genomen. Zaterdag is mijn Roets aan de beurt. Ik moet er echter wel zelf naar toe rijden........met de auto.......:(

Zet 'm op en geniet van de "schone aanblik" van je fietsen.

Wim

Wim Schermer zei

Hi Wijnandt,
Prima dat de operatie in elk geval geslaagd is. Herstel neemt tijd en hoewel ik weet dat je liefst morgen weer op de roets gaat zitten, is het natuurlijk verstandig dit nog even te laten.
Alle goeds in de komende herstelperiode.
Groeten,
Wim

stradaatje zei

Wijnandt, fijn om te lezen dat alles goed verlopen is. Herstel maar rustig en dan haal je je "achterstand" ongetwijfeld nog wel in ;-)

Bram Smit zei

Goed weer wat van je te horen Wijnandt !!
Rustig aan , dan komt het allemaal weer goed.
Groet, ook van Joke

Mick zei

Een goede vingeroefening vast dit Wijnandt.
Hartkleppen, heupprothesen, we worden allemaal Cyborgs...
Maar ik kom je vast weer tegen in Bidinghuizen !
Mvg Mick

Piet zei

Dag Wijnandt,

Veel beterschap gewenst en nog veel fijne roetskilometers deze zomer. Wellicht tot ziens op de roets in de buurt van Zuidlaren.

groets,
Piet

Wijnandt zei

Mijn dank voor al deze bemoedigende woorden! Precies wat 'n mens nodig heeft in deze tijden van stilletjes geduld hebben en alleen maar verstandige en gezonde, op herstel gerichte, dingen doen.

@Wim de roetser:
Wat laat jij aan je roets doen? Van mij mocht Derk een hele waslijst afwerken. Hij is met m'n 2 roetsen 6 uur bezig geweest...

@Wim Schermer:
Prachtig, die ontwikkelingen van de VM-achtervering! Ik vraag mij af hoe lang het nog moet duren voordat de VM-besteller bij Velomobiel.nl een min of meer uitgebreide keuze kan aanvinken uit het W-S-optiepakket en deze in Dronten kan laten monteren. Dat zal hun klanten heel veel tijd, moeite en kosten besparen, en de tevredenheid met de aankoop drastisch vergroten!