13 augustus 2009

'n Dagje Haarlem 11 aug 2009Een of twee keer per jaar spreken Wendelina Timmerman, de drijvende kracht achter HoorIdee, en ik af om elkaar te zien en uitgebreid bij te praten. Voor deze keer hadden we afgesproken om in Haarlem ook een stukje te fietsen: vanuit Haarlem-Centrum, dicht bij het Spaarne, via Leidsevaart en langs de Nieuwe Sint Bavo, Duinlustweg, Brouwerskolkweg, via de Zeeweg naar Bloemendaal aan Zee en vandaar naar strandpaviljoen Parnassia. 'n Eenvoudig lunchhapje was daar snel verorberd en na 'n lange zit op het buitenterras gingen we langs ongeveer dezelfde route weer terug naar de woning van Wendelina.

In Haarlem -het begon al drukker te worden door de avondspits- trokken we veel belangstelling, vooral wegens de lage roei3wieler die echt oogt als 'n "sjeesbeest." Door de Haarlemse wijken waar we doorheen fietsten trokken we een spoor van vrolijke gezichten. Ons fietsplezier was kennelijk aanstekelijk!

'n Groepje straatartisten was met elkaar bezig in de Haarlemmer Hout en ze vroegen ons om een paar foto's te maken met hun fototoestel. Via Houtplein -ff showen met m'n "sjeesbeest"- en Gasthuissingel koersten we weer op Wendelina's huis af.

Onderweg door Overveen gaat het vaak door bomenrijk gebied. Vooral in de herfst zal afgevallen blad de risico's van onderuitgaan op de roei2wieler sterk verhogen: dan is de roei3wieler ideaal!
Ook in het drukke en overvolle Haarlem ben je beter af met de roei3wielerwieler: veel stoppen, knutselen op de vierkante meter langs wonderlijk aangelegde kruisingen en oversteken, en vooral goed om je heen kijken, dat gaat op de roei3wieler heel veel gemakkelijker dan op de 2wieler.
In het stillere Veendam is het heel anders, daar kom je met de roei2wieler heel gemakkelijk overal doorheen: minder druk, minder vol en daardoor veel overzichtelijker.

Al ben ik Haarlemmer van geboorte, 'k zou voor geen goud daarheen terug willen gaan! Maar het was weer 'n heel geslaagde dag...

Geen opmerkingen: