16 februari 2008

Nu al conditieverbetering

Vanmiddag een nieuwe routevariant gereden -'n landbouwweggetje tussen Zuidlaarderveen en Kielwindeweer- zodat de ritlengte op 22 km uitkwam. 't Was goed te doen ondanks de temperatuur van maar net boven het vriespunt. Het was heel prettig te ervaren dat op nog maar m'n derde korte tochtje dit jaar -in 4 dagen tijds- m'n roetsconditie al beter is en ik een normaal slagtempo weer langere tijd kan volhouden. Da's goed voor de motivatie :-)

'k Ben er niet zo rouwig om dat ik nog met m'n slecht-weer achterband rijd, de Marathon Supreme. Wel wil ik, als het weer dat nodig maakt, snel kunnen wisselen tussen de standaard snelle raceband en de Marathon Supreme. 'k Heb na lang beraad daarom een extra compleet achterwiel mèt raceband voor m'n roeifiets besteld. 'k Hoef dan alleen de wielen te verwisselen, en niet steeds ook nog een andere band omleggen.
De laatste jaren is het weer hier in Noord-Oost Groningen over langere perioden dermate wisselend, en daardoor ook de slipvastheid van de wegen, dat het verstandig is om vaker van achterband te wisselen. 'k Wil het risico van vallen op de roets zoveel mogelijk verminderen (dit gelet op m'n leeftijd ;-) ). Alles overziend is die € 550,- voor een extra compleet achterwiel weliswaar een boel geld, maar toch een zinnige investering.

1 opmerking:

Marry van Vliet zei

Het is maar goed dat de winter aan het voorbijgaan is, want jouw ongeduld is op een kookpunt gekomen!!