16 juli 2007

Vakantie en fietskm's in juni

Wij zijn maandag 9 juli vroeg in de avond thuisgekomen na een heerlijke vakantie in Münsing (Bayern) van 25 juni tm 9 juli. Van de 15 dagen waren er twee reisdagen -met de eigen auto, ca. 925 km enkele reis- en van de 13 verblijfsdagen hebben we 8 dagen kunnen fietsen met uitgesproken mooi weer. Vijf dagen waren minder wat het weer betreft, maar München heeft altijd een royaal aanbod aan culturele onderwerpen, zodat we ons werkelijk geen enkele dag onthand hebben gevoeld wegens het weer.
Op de ochtend van ons vertrek realiseerden we ons dat we nog wel 2 of 3 dagen langer hadden willen blijven om te fietsen en rondlummelen in onze favoriete vakantiestreek!

Hierbij heb ik een tamelijk willekeurige selectie vakantiefotootjes gezet. München is een zeer fietsvriendelijke stad, en de automobilisten gedragen zich voorzichtig en hoffelijk jegens de vele fietsers.
Op een van de foto's is goed te zien dat op de plaats van 1 Smart best 2 velomobielen kunnen staan.

De RANS Cruz heeft bewezen een uitstekende vakantiefiets te zijn voor de dagtochten (tot ruim 72 km/dag) die wij maken. 't Klimt beter dan m'n GrassHopper, je ziet meer van de omgeving en de wegligging op slechte wegen is beter. De Rohloffnaaf schakelt super, zodat ik ook in de stad vlug weg ben bij de stoplichten.
De Cruz bleek heel veel aandacht te trekken en werd talloze malen scherp onderzoekend bekeken. Sommige Duitsers begonnen spontaan een praatje over m'n fiets. M'n eigen glunderend gezicht waarmee ik op de Cruz rondrij werkt trouwens ook aanstekelijk.

Nu de fietskm's boekhouding. Tijdens de vakantie heb ik op m'n Cruz 432 km afgelegd. Voor de maand juni is de score: 728 km totaal, waarvan 373 Thys, 46 WAW015, 309 RANS Cruz.

1 opmerking:

allewedertje zei

Ik begrijp niet goed waarom je schrijft dat je op de Cruz meer van de omgeving ziet dan op de Grashopper ! Beperkt een ligfiets je zicht of wat moet ik me daarbij voorstellen ???