01 juni 2007

Km's gefietst in mei en zomervakantie in zicht


Ik schrijf dit direct na de middagboterham zodat het eten wat kan zakken voordat ik een ommetje ga maken op m'n THYS 222 Revolver.

En ja, het blijkt zonneklaar dat ik de afgelopen maand vaker op m'n knieën de maairand van ons gazon heb gerenoveerd dan fietskm’s gemaakt: de teller blijft steken op 262: 219 THYS en 43 RANS Cruz.

Na nu in totaal 470 km op m'n Cruz heb ik de knoop doorgehakt en (a) besloten deze fiets mee te nemen op vakantie en (b) wegens (a) een Rohloffnaaf erop laten zetten. De Shimano XTR achterderailleur kon maar slecht overweg met de lange ketting van de Cruz, want in tegenstelling tot wat ik op m'n MTB was gewend, ging het schakelen op de Cruz vaak haperend en onzuiver. De inmiddels gemonteerde Rohloffnaaf schakelt perfect, zoals ik ook gewend ben van de Rohloffnaaf op m'n GrassHopper.

Ook in andere opzichten blijkt het dichterbij komen van onze zomervakantie in ons favoriete gebied, te weten de wijde omgeving van München. Met wat kunst- en vliegwerk ben ik er in geslaagd om binnenkort twee mooie objectieven te mogen ontvangen voor m'n vandaag gekochte Pentax K100D camerahuis. De lenzen zijn de Pentax SMC 77 mm F1.8 Limited FA en de Pentax SMC 50 mm F1.4 FA. Beide lenzen staan hoog aangeschreven in de gemeenschap van Pentaxgebruikers! Hopelijk heb ik in ieder geval een (het 50 mm objectief) of beide lenzen in huis voordat we op stap gaan. En in het geval van de grootst mogelijk pech -namelijk dat beide Pentax-lenzen niet op tijd arriveren- kan ik nog altijd terugvallen op m'n oude Sony DSC-S70.

41 km geroetst

Geen opmerkingen: