27 maart 2008

ff Niet fietsen

'k Zit dit nu te tikken in een kouder wordend huis: vandaag wordt de alweer 17 jaar oude CV ketel, een Nefit Turbo HR, vervangen door een Intergas Kombi Kompakt HR 28. Om ca. 16.00 uur zal deze in bedrijf komen en de woning weer behaaglijk warm maken...

Dit gaat gelukkig geheel volgens verwachting en afspraak. Gisteren daarentegen liep alles bepaald niet volgens afspraak of verwachting.
De voor gisteren afgesproken levering van m'n nieuwe Gispen Atlas werktafel is uitgesteld tot 9 april. 'k Vernam dit pas halverwege de middag, nadat ik de hele ochtend voor niets hierop had gewacht...
Ook heb ik gisteren geprobeerd m'n oude bureau (Oisterwijk eikenhout) te lozen via de kringloopwinkel. Niet dus: geen belang bij 't spul...
Gelukkig komt de grofvuil ophaalservice al op 2 april langs, zodat we 't oude spul over een week kwijt zijn.

Door dit alles is m'n werkkamer nu provisorisch ingericht met een paar schragen en een hechthouten blaadje. 't Oogt wat eenvoudig, maar het werken eraan gaat prima.

01 maart 2008

't Begin is er...

Het eerste wat ik vanochtend deed was een rondje maken op ons erf om te zien of huis en tuin vannacht ongeschonden de storm en de vele regen hebben doorstaan. Dit blijkt gelukkig het geval te zijn.

Ben ik blij dat ik gisteren vroeg in de middag, op de schrikkeldag van 2008 en nog net voor de komst van het slechte weer, een kort ritje op m'n THIJS 222 Revolver roeifiets heb kunnen maken! Dat bracht de fietskm's in januari+februari van dit jaar op 232. Hiervan 118 op de roeifiets, 108 in de velomobiel en 6 (!) op de CF-bike. Geen indrukwekkende aantallen, maar beter dan helemaal niks.
Vooral die korte ritjes op de roeifiets, nog in de winter, bevallen me heel goed. Ik voel me er kiplekker bij en zo kan ik ook m'n conditie rustig aan weer op orde brengen. Dat komt vooral nu goed uit omdat ik het gevoel heb dat meerdere spiergroepen van bovenlichaam, rug en maagstreek een flinke opdoffer hebben gekregen door de cardioversie van alweer bijna drie maanden geleden waarbij zo'n 60 Joule elektrische energie door m'n lijf is gestuurd.

Dat ik zo weinig m'n RANS Cruz heb gebruikt komt vooral omdat pas deze week de Rotor Cranks op deze CF-bike lichtlopend zijn gemaakt door m'n vaste fietsenmaker 4Hout 2Wielers in Zuidlaren. Tegelijkertijd zijn Rotor Cranks in de titanium uitvoering met 3 kettingbladen en 165 mm cranks gemonteerd op de Santos mtb van m'n vrouw Willy. Dit is een verlaat verjaardagscadeautje voor Willy waarmee ik hoop te bereiken dat ze geen knieklachten meer heeft tijdens het fietsen. Niet dat deze klachten zo ernstig waren, en evenmin continu, maar met knieƫn kan men niet voorzichtig genoeg zijn! Eenmaal beschadigd wordt het niet gemakkelijk meer goed.

Whistle
Het leven is goed, zo zittend achter een gloednieuw en fraai 30' Cinema beeldscherm van Apple dat aan een eveneens gloednieuwe Mac Pro hangt. Met twee Quad-Core Intel Xeon processoren met 3 GHz en 18 GB DDR2 FB-DIMM RAM kan het spul heel wat werk verzetten.

De opfrisbeurt van m'n werkkamer is nu op een oor na gevild. De nieuwe (radio gestuurde) wandklok hangt er al, de 4 Ikea Billy boekenkasten zijn alweer helemaal vol, en het wachten is op de nieuwe werktafel van Gispen, het nieuwe model Atlas met een werkblad van 200x80 cm. De verwachte afleverdatum hiervan is medio maart.